Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
A média hatása gyermekeinkre

A mai rohanó világban egyre több az olyan szülő, akinek nincs ideje gyermekével foglalkozni. Van egy nagyon rossz szokás, amit kialakítottak a családok, ami az, hogy a gyereket a tévé elé ültetik, mondva így legalább csöndben van. Ez a legkézenfekvőbb, legolcsóbb ,,bébicsősz", ami mindig rendelkezésre áll.

Nagyon sok hátránya van a gyermekekre nézve a televíziónak. A főműsoridőben sugárzott show-műsoroknak közös jellemzője az ízetlenség, trágárság, nyílt szexualitás, durvaság és agresszió, melyet gyermekeink magukba szívnak.
Pszichológusok szerint a televízió testileg és lelkileg is tunyává változtatja a gyermekeket.

Egy megdöbbentő adat szerint egy gyermek 15 éves koráig 13000 gyilkosságot lát a képernyőn. A híradók hírei nagyonsok esetben álságosak:ha éppen nincs semmilyen katasztrófa, a média szakemberei tesznek róla, hogy régebbi hírek felelevenítésével sokkolják a közönséget, amely életkortól függetlenül depresszív hatással van a nézőre.

A kutatók szerint az erőszakos cselekményeket látva a fiatalok eltompulnak, és a borzalamakat egy idő után normálisnak tartják, és fennáll a veszély, hogy a látvány életre kel.

Megfigyelések szerint a mai gyermekek ingerküszöbe egyre magasabb. A kezdetben elborzastó jelenetek idővel beépülnek a mindennapokba és az érzelmekre már nem hat. A gyermek az alapértékeket a médiából veszi át, és a hiányos erkölcsi értékek miatt semmit nem képes azokból visszautasítani, teljesen befogadóvá válik a rosszra. Az élményeivel magára maradt gyermekek rabjai lesznek a médiának, abból táplálkoznak, azon nőnek fel.

A lelki szennyezés ellen ugyanolyan határozottan fel kell lépni, mint a természeti pusztítások ellen.
A probléma nem elsősorban a médiával van, hanem a családokkal, a média csak fokozza azt.
A kiegyensúlyozott családdal rendelkező gyermekekre kevésbé hat a média romboló hatása, mint azokra a gyermekekre, akiket SZÜLEIK GYAKRAN AZ ELEKTROMOS BÉBICSŐSZ GONDJAIRA BÍZNAK.

A SZÜLŐK LEGFONTOSABB FELADATA AZ, HOGY ÁTADJÁK ÉRTÉKEIKET A GYERMEKEIKNEK!
Ha a gyermek a szüleitől a televíziózás szokását lesi el, akkor nem várhatjuk tőle, hogy olvasson, sportoljon, hasznos elfoglaltságot találjon magának.

A GYERMEKET CSAK A GONDOLKODÓ FELNŐTT TUDJA MEGVÉDENI A LELKI ÉS SZEMÉLYISÉGBELI SÉRÜLÉSEKTŐL!
A gyermekeket meg kell óvni a média káros, személyiségromboló hatásától, nagy figyelmet kell fordítani a családnak a nevelő, megtartó hatására.

Ha azt akarjuk, hogy gyermekeink egészséges lelkületű felnőttekké váljanak, meg kell óvnunk őket a média testi, lelki romboló hatásától.
(A cikket beküldte: dorottya1)Gyereknevelés? ... Újratervezés
"Nincs tökéletes szülő, csak elég jó" - hallhattuk már pár helyen. Jól tesszük, ha ezt elhisszük és nem arra törekszünk, hogy tökéletesek legyünk, hanem arra, hogy ott legyünk a gyerekünknek, ha kell, akkor is, amikor be kell látnunk és be kell ismerünk saját hibáinkat, korlátainkat előtte. »

KISVAKOND Bébiétel Receptpályázat
Keressük a legmaszatosabb kisbaba kedvenc ételét. Számomra a főzés egyet jelent a családom és önmagam gondoskodásáról. Mondhatnám úgy is, hogy a főzés a szeretet egyik megnyilvánulása. Meggyőződésem, hogy a friss, magunk által ellenőrzött, és válogatott... »
Minden jog fenntartva © 2021, www.anyalettem.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) anyalettem.hu | WebMinute Kft.