A média hatása gyermekeinkre

A mai rohanó világban egyre több az olyan szülő, akinek nincs ideje gyermekével foglalkozni. Van egy nagyon rossz szokás, amit kialakítottak a családok, ami az, hogy a gyereket a tévé elé ültetik, mondva így legalább csöndben van. Ez a legkézenfekvőbb, legolcsóbb ,,bébicsősz", ami mindig rendelkezésre áll.

Nagyon sok hátránya van a gyermekekre nézve a televíziónak. A főműsoridőben sugárzott show-műsoroknak közös jellemzője az ízetlenség, trágárság, nyílt szexualitás, durvaság és agresszió, melyet gyermekeink magukba szívnak.
Pszichológusok szerint a televízió testileg és lelkileg is tunyává változtatja a gyermekeket.

Egy megdöbbentő adat szerint egy gyermek 15 éves koráig 13000 gyilkosságot lát a képernyőn. A híradók hírei nagyonsok esetben álságosak:ha éppen nincs semmilyen katasztrófa, a média szakemberei tesznek róla, hogy régebbi hírek felelevenítésével sokkolják a közönséget, amely életkortól függetlenül depresszív hatással van a nézőre.

A kutatók szerint az erőszakos cselekményeket látva a fiatalok eltompulnak, és a borzalamakat egy idő után normálisnak tartják, és fennáll a veszély, hogy a látvány életre kel.

Megfigyelések szerint a mai gyermekek ingerküszöbe egyre magasabb. A kezdetben elborzastó jelenetek idővel beépülnek a mindennapokba és az érzelmekre már nem hat. A gyermek az alapértékeket a médiából veszi át, és a hiányos erkölcsi értékek miatt semmit nem képes azokból visszautasítani, teljesen befogadóvá válik a rosszra. Az élményeivel magára maradt gyermekek rabjai lesznek a médiának, abból táplálkoznak, azon nőnek fel.

A lelki szennyezés ellen ugyanolyan határozottan fel kell lépni, mint a természeti pusztítások ellen.
A probléma nem elsősorban a médiával van, hanem a családokkal, a média csak fokozza azt.
A kiegyensúlyozott családdal rendelkező gyermekekre kevésbé hat a média romboló hatása, mint azokra a gyermekekre, akiket SZÜLEIK GYAKRAN AZ ELEKTROMOS BÉBICSŐSZ GONDJAIRA BÍZNAK.

A SZÜLŐK LEGFONTOSABB FELADATA AZ, HOGY ÁTADJÁK ÉRTÉKEIKET A GYERMEKEIKNEK!
Ha a gyermek a szüleitől a televíziózás szokását lesi el, akkor nem várhatjuk tőle, hogy olvasson, sportoljon, hasznos elfoglaltságot találjon magának.

A GYERMEKET CSAK A GONDOLKODÓ FELNŐTT TUDJA MEGVÉDENI A LELKI ÉS SZEMÉLYISÉGBELI SÉRÜLÉSEKTŐL!
A gyermekeket meg kell óvni a média káros, személyiségromboló hatásától, nagy figyelmet kell fordítani a családnak a nevelő, megtartó hatására.

Ha azt akarjuk, hogy gyermekeink egészséges lelkületű felnőttekké váljanak, meg kell óvnunk őket a média testi, lelki romboló hatásától.
(A cikket beküldte: dorottya1)Nem ilyen lovat akartam...
Durva a cím, ez az igazság. Amikor elképzeltem, hogy anya leszek, nem egy sérült gyermeket képzeltem magam elé. Senki sem ezt álmodja, mégis sokaknak ezt dobja a sors. "Nem ilyen lovat akartam." Most hol reklamáljak?! Kinek panaszkodjak?! »

Hogy sikerült átaludnunk az éjszakát
Kislányunk születésekor már a kórházban is egy ágyban aludtunk. Mindig is az igény szerinti szoptatás híve voltam, így teljesen természetesnek tartottam, hogy éjszaka is felkeljek a babához, ha éhes. Eleinte, hogy egy kicsit kíméljem magam, a szülői ágyban aludt... »
Minden jog fenntartva © 2022, www.anyalettem.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) anyalettem.hu | WebMinute Kft.