Alapozó terápia - Tündérvarázslatok a fejlesztőben

Alapozó terápia - Tündérvarázslatok a fejlesztőben Hajni valahogy varázsol. Ez biztos. :) A gyerekek játszanak, tornáznak, mondókáznak, énekelnek, FIGYELVE TANULNAK. Miért írom nagybetűkkel ezeket a szavakat? Mert egy figyelemzavaros kisgyerek szülőjeként tudom, hogy ezeket nem egyszerű elérni.

Szeretném nektek bemutatni a helyet, ahol tényleg megtörténik a fejlesztő varázslat. :)

Harmónia fejlesztő műhely

Harmónia testben és lélekben, cél: az idegpályák és izomtónus, képességek, készségek, gondolkodás harmóniájának kialakítása illetve megerősítése, megfelelő alkalmazásának kialakítása, a helyes viselkedési formák kialakítása.

Fontos, hogy a harmónia a munkámban is legyen jelen: kapcsolatomban a gyermekekkel, a tervezés – szervezés harmónikusan illeszkedjen a gyerekek igényeihez a következetesség, életkori sajátosságok figyelembe vételének biztosításával.

Fontos még a töretlen hit a gyermeki érzékenységben, bizalomban, kíváncsiságban, mellyel a világ felé fordulnak és ez harmóniában legyen együttmunkálkodásunk során a fejlesztéssel, szülőkkel és gyermekekkel kialakuló kapcsolatban egyaránt.

Fejlesztő módszerek
- Részképességek fejlesztése, komplex fejlesztés
- Diszlexia prevenció, reedukációs módszer
- Beszédpercepció, beszédértés fejlesztése
- Iskola előkészítés
- Alapozó terápia (idegrendszer fejlesztése mozgással)


Kiknek javaslom a foglalkozásokat?
Az állapotmérés, anamnézis meghatározó ahhoz, hogy milyen foglalkozási módszert, milyen szervezeti típusban (egyéniben vagy kiscsoportosban) ajánlok a gyermeknek.

- anyanyelvi készséghiányos gyermekeknek (megkésett beszédfejlődés, dysphasia...)
- mozgásfejlődési elmaradásúaknak (nagy és finommozgások, egyensúly...)
- dominancia megválasztásának késésével rendelkezőknek
- mentalis retardácio esetén
- olyan gyerekeknak, akik organikus eredetű hyperaktivitásúak és figyelemzavarral küzdenek
- fejlődésben elmaradt, iskolaéretlen óvodásoknak
- viselkedés, magatartászavaros gyerekeknek
- részképesség fejlesztésre szorultaknak
- olyan gyerekeknek, akiknek nincs "problémájuk", de valóban iskolaéretten, sikerekben megélt iskolai kezdésben szeretnének részesülni

Hol található a fejlesztő műhely?
Varga Lászlóné, Hajni fejlesztőpedagógus, terapeuta
Cím: 1173. Budapest, Csabai út 15.
Telefon: 06 20 529-0687
Érdeklődés, időpontegyeztetés állapotméréshez mindig délelőtt, illetve este 19-20 óráig telefonon. Korosztály 4 éves kortól 7-8-9 éves korig foglalkozom a gyerekekkel.
E-mail: harmoniafejleszto@citromail.huAz én kis totyogóm...
Kamilla az első babám. Még most is beleborzongok, ha arra az érzésre emlékezem amikor a hasamra tették miután megszületett, csodálatos érzés volt. Egyből elfelejtettem, milyen nehéz órákon voltam túl...Csak csodáltuk ketten a férjemmel, nagyon szép újszülött volt. Most 14 hónapos... »
Az érem másik oldala
Én nem egy szokványos szüléstörténetet szeretnék megosztani veletek. Tudom, a legtöbben boldogan élik át a terhességet, a szülést és az anyaságot. Velem sajnos nem így zajlottak le ezek az események, amelyek egy nő életében a legboldogabb időszakok szoktak lenni.... »
Minden jog fenntartva © 2024, www.anyalettem.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) anyalettem.hu | WebMinute Kft.