Kategória: Anyai örömök

Anyának lenni...

Amíg át nem éli az ember, nem is gondol bele igazán, mit is jelent... Anyának lenni... Nem is olyan könnyű, mint ahogy azt gondolnánk, mint ahogy azt másoknál látjuk, míg nincs saját gyermekünk. Csak akkor tudjuk meg igazából, amikor megszületik a baba, és mi is belecsöppenünk a szülői hivatásba. Tanulgatni-tapasztalni kezdjük azt a mindennapok folyamán.

Amíg át nem éli az ember, nem is gondol bele igazán, mit is jelent Anyának lenni. Én is átélhettem a csodát, világra hoztam kisfiamat. Vártuk nagyon, hogy megszülessen, de igazán nem tudtudk mire is vállalkozunk..
Egy új hivatás: nevelgetni egy kis emberkét, akinek életet adtunk, etetni, altatni, fürdetni-ápolni kell,minden percben a segítségére lenni,félteni mindentől, aggódni vajon jól csinálunk e mindent. Ha sír, akkor mi is lehet az oka, mi lehet a baj...

Ehhez kapcsolódva szeretnék megosztani veletek egy rövidke történetet, ami számomra nagyon-nagyon megtetszett. Remélem örömmel veszitek tőlem.

Számla...-az én Édesanyámnak

Egy este, amikor az anya a vacsorát főzte, 11 éves fia megjelent a konyhaajtóban kezében egy cédulával. Furcsa, hivatalos arckifejezéssel nyújtotta át édesanyjának, aki megtörölte kezét kötényében és elkezdte olvasni azt:

- a virágágyás kigyomlálásáért: 500 Ft
- a szobám rendberakásáért: 1000 Ft
- mert elmentem tejért: 100 Ft
- mert 3délutánon át vigyáztam a húgomra:1500 Ft
- mert kétszer ötöst kaptam az iskolában:1000 Ft
- mert minden nap kiviszem a szemetet: 700 Ft
--------
Összesen: 4800 Ft

Anyja kedvesen ráemelte fiára tekintetét. Rengeteg emlék jelent meg előtte... Fogott egy tollat, és egy másik cédulára ezeket írta:

- mert 9 hónapig hordtalak a szívem alatt: 0 Ft
- az összes átvirrasztott éjszakáért: 0 Ft
- a sok-sok vígasztalásért: 0 Ft
- a könnycseppjeid felszárításáért: 0 Ft
-mindenért,amit nap mint nap tanítottam neked:0 Ft
- minden reggeliért,ebédért, vacsoráért és szendvicsért,amit készítettem neked: 0 Ft
- az életért, mit minden nap neked adok: 0 Ft
---------
Összesen: 0 Ft

Amikor befejezte, anyja mosolyogva nyújtotta át a cetlit fiának. A gyerek elolvasta, és két könnycsepp gördült ki a szeméből...
Szívére szorította a papírost, és saját számlájára ezt írta: FIZETVE
Ezután édesanyja nyakába ugrott és csókokkal halmozta el.

Hát ezt szerettem volna leírni, hogy ti is el tudjátok olvasni, és elgondolkodjatok rajta.
Én, miután végigolvastam, rögtön édesanyámra gondoltam. Most én is átélhetem gyermekemmel mindazt, amit egykor ő velem. Hálás vagyok, hogy van nekem, és a mai napig mellettem áll,és mindenben segítségemre van. Nem is tudom mi lenne velem nélküle... Boldog vagyok, hogy én is megélhetem az anyaság minden örömét és egyben nehézségeit. Szerintem az által, hogy gyermeke születik, kiteljesedik egy nő élete, családja.
Záró gondolatként:
"A legszebb hivatás: Anyának lenni!"
Minden nap Anyák Napja kellene, hogy legyen, nem csak május első vasárnapja!
(A cikket beküldte: kszilvi)Nézem őt
Gyönyörködtem a kisfiamban és próbáltam megfogalmazni mindazt, amit láttam és ami átjárt közben. Ízlelgetem az anyasággal járó új érzéseket, és csodálattal állok a Teremtő nagy műve: a gyermekem előtt. »

Az apák szerepe a gyermeknevelésben
Azért gondoltam, hogy írok erről, mert szakemberként is (nevelési tanácsadó, pszichopedagógus) sok olyan dolgot tanultam a férjemtől, amit azóta is köszönök neki. Sokszor eszünkbe sem jut, hogy egy csecsemő érkezése után apát hogyan lehetne a legideálisabban... »
Minden jog fenntartva © 2023, www.anyalettem.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) anyalettem.hu | WebMinute Kft.