Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Kategória: Családi viszonyok

Apai jogok, amiket nem gyakorolnak

Gyermekeim nagyon szeretnék látni az édesapjukat, de ő semmibe sem veszi őket, mert új élete van. Gyermeki jogok, amiket nem gyakorolhatnak, és rossz kapcsolattartás, ami kihat az életük minden napjaira. Egy anya hogyan védheti meg gyermekét a volt párja élettársának gonoszságától? Apák, akik csak papíron apák, miért?

Én is, mint legtöbb édesanya, aki elválik, szeretné, ha minden rendben lenne gyermekei körül és az édesapjukkal meg maradna a kapcsolatuk, válásomkor az édesapa minden második hétvégére, ünnepek második napjára, szünetek második felére láthatási jogot kapott, mert ezt kérte. Egy évi majdnem minden rendben ment, gondoltam, kisebb gondokkal, de menni fog, hisz a gyerekeknek minden megfelelt, szeretik az apjukat. Mindketten új életet kezdtünk mással, találtam egy olyan embert, aki elfogadott két fiúval, mindenféle gondokkal, a volt férjem azzal a nővel maradt, aki miatt elváltunk, ők elköltöztek egy faluba nem messze tőlünk és a látogatások egyre inkább elmaradoztak, mellette a gyerektartás is, de ez nem jelent problémát.
Gyerekek szenvedtek apjuk hiányától, nagyobbik fiammal pszichológus foglalkozik még most is, gondjai vannak az iskolában emiatt. Hiába kérem az apukát, jöjjön, nem jön, mi is voltunk nála, ami persze kudarcba fulladt, mert a kedvese nem engedte ki (ők babát várnak megint). Voltunk mindenfelé kapcsolattartást rendezni, mindent megígér a hatóságoknál, de a szó elszáll. Már ott tartunk, hogy 1 éve gyermekeit nem is látta, a gyerekek azóta is írnak levelet majdnem minden héten, de nem reagál. Kérdem én, mi a fenének láthatási jog, mikor nem élnek vele legtöbbször?A gyerekeknek is vannak jogaik, az ő jogaikkal miért nem lehet élni?
Gyermekeim nem értik, miért nem kellenek az apának, hisz ők szeretik nagyon. Még valamit hozzá kell tennem: Az apukának jelenleg van egy 5 hónapos kisfia és megint babát várnak. Gondolom a két "nagy" fiú nem fér már az idejébe.
A fiúk nem tudják, hogy megint babát várnak, mert még az előzőt sem ismerik, hisz nem látták az apjukat már egy éve.
Hogyan lehet megmagyarázni a gyerekeknek a felnőttek ezen világát, mikor nemrég még a csillagokat is lehozta volna nekik, ha tehette volna és most még csak feléjük sem néz. Miért nem lehet kötelezni az apákat, hogy foglalkozzanak a gyerekeikkel, ha már egyszer vannak, miért veszik semmibe a gyermekük érzéseiket és továbbra is, miért!?
Hogyan lehet figyelmen kívül hagyni, hogy van két kicsi angyal, aki mindennap azt kéri lefekvéskor: BÁRCSAK AZ APA SZERETNE!
(A cikket beküldte: ancsapancsa32)A legkisebb csoda!
Három egészséges gyermek után elhatároztam, teljes az életem és nem szeretnék több kis jövevényt! De az igazi boldogságomhoz kellett az én kis csodám! Látszólag boldog párkapcsolatnak indult, aztán jött a rideg igazság négy és fél év hazugság megint... »

Munka gyerekek mellett
Néhány kérdésem lenne arról, hogy mit tehet az az anya, aki három gyermekkel van otthon, GYET-en? Hová mehetne el dolgozni? Miért nem alkalmaz minket sok vállalkozó? Miért nincs bedolgozói munka? Csak on-line! Azok legtöbbje pedig átverés. Mit tehetünk? »
Minden jog fenntartva © 2020, www.anyalettem.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) anyalettem.hu | WebMinute Kft.