Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Kategória: Egyebek az anyaságról

Baba nélkül...

Nem is tudom, talán jobb így, ha leírom még frissen a dolgokat, az érzelmeket, amiket nem hittem, hogy átélek. Volt aki írta, na jön még egy cikk, igen gondoltam rá, hogy megírom Gréta baba születését, ha itt az ideje, de sajnos ezt már nem tehetem...

Írtam már egy cikket, Apa nélkül, de vállalta címmel. Sokan jót kívántak, és volt, aki segített is ahogy tudott. Volt, aki irigykedett és nem értett egyet a dologgal...
Augusztus végén írtam a cikket, akkor lehetett É. barátnőm 24 hetes. Akkor voltunk 4D-s ultrahangon ahol kiderült, hogy a baba kislány lesz, É. a Gréti nevet adta neki.
Minden rendben volt, beköltözött a papájához, elintézett mindent. Festett, újított a baba érkezésére várva. Járt a vizsgálatokra, ahogy kellett, a vizelet vizsgálatoknál mindig volt vér a vizeletében, gyanakodtak, hogy veséjében van polip vagy ilyesmi, de az urológus is azt mondta, hogy várjanak a tükrözéssel amíg megszül, ez nem igazán nagy probléma a babára nézve.
28. héten beindult valami és kórházba került, fájásai voltak, a baba indulni akart kifele. Pár napot benn töltött és úgy volt minden rendben, kapott magnéziumot, amit csak kellett.
Múlt héten itt volt nálunk, 32 hetes volt. Mondta, hogy a vizeletben vér van még mindig, de ezt majd szülés után megnézik, dagadt a lába, és fehérje volt a vizeletében, de mivel doki csak hétfőn van, és itt a hétvége, csak 2 nap múlva tud elmenni hozzá.
Kis sapkát vettem nekik és nem bírtam ki, odaadtam, hogy örült, pont illik az overallhoz, amiben majd kihozza a picit..
Járt a dokinál hétfőn, 16-án és az orvos csak a vérrel volt elfoglalva, a vizeletben a fehérjével nem foglalkozott. November 19-én reggel sms-t kaptam É.-től, levált a méhlepény, nem sok időn belül kórházba értek, altatták és megműtötték, de Gréti nem élte túl. É. majdnem elvérzett, vért kapott.
Benn voltam nála szombaton 3 nappal a tragédia után, hirtelen fellépő toxemia miatt vált le a méhlepény, 1 óra alatt elvérzett a baba és majdnem ő is, mikor beértek még volt némi szívhang, de már késő volt... Ha az orvos a lakóhelyén befektette volna, ahogy kiderült, fehérje van a vizeletben, talán ez nem történik meg, 1700 grammos volt a kislány, nagyon jó életkilátással, 33. hétben jártak.
Gréta angyalka lett születése előtt alig másfél hónappal, félek mi lesz É.-vel, egyedül maradt végleg, de én mellette leszek!

"Vártalak. Akartalak,

Pedig eszemmel tudtam, nem szabad.

Mikor megtudtam velem vagy,

S rám vársz,

Szívemet fény ölelte át.

Minden pillanatban, mikor éreztem létezel,

Tudtam szeretsz Engem, s nem titkolod el.

Szemed sugarát nem láthattam, karomba nem vehettelek,

De míg világ a világ, szívemben ott a helyed.


Életed nagyon rövid volt, csak néhány hónap az egész,

De remélem nem csak szenvedés, szeretet is ért.

Remélem tudod ki az, ki várt, és nagyon szeret,

S ha lehet, vigyázod e Kisember lépteket.

Bármerre visz minket, nehéz életünk,

Remélem tudod, mi mindig Szeretünk."
(A cikket beküldte: bettike2007)Gyereked született...
Vajon tudjuk hogyan változik meg az életünk kisbabánk születése után? Mire vannak a szülők legkevésbé felkészülve? Néha úgy érzed, hogy Úúúristen, ennek soha nem lesz vége? Lelkiismeret-furdalásod van a gondolataid miatt? Semmi vész! Csak el kell fogadnod, hogy... »

Túl a nehezén
Elmúltak a hasfájós napok, azt hittem megnyugodhatok. Ma már másként tekintek vissza az első öt hónap elteltével, de még mindig azt gondolom, hogy nem könnyű feladat anyának lenni. »
Minden jog fenntartva © 2020, www.anyalettem.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) anyalettem.hu | WebMinute Kft.