Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kategória: Egyéb babás témák

Babykomp és társaik

Sok kezdő és tapasztalt szülő keresi a választ.
Árt, vagy használ a gyereknek a babykomp?
Nos valaki ezt, valaki azt mondja.
Én nem vitatkozni, meg cáfolni esetleg bírálni akarok. Ilyenre ne gondoljon senki.
Csak kifejtem az álláspontom és hogy én hogy gondolom.
Sokszor hasznos ha valaki kívülállóként tud látni valamit.
Persze igazságot akkor sem tehet, de fura dolgokra lehet rájönni. Csak egy kicsit meg kell állni ebben a rohanó világban és szétnézni magunk körül. Meglepődnénk!
Ajánlom soraimat annak aki a komp ellen van és annak is aki mellette áll.


Van aki erre van aki ellene esküszik.
Nos, nekem nem volt kompom, mégis felnőttem valahogy. 8 hónaposam már jártam, mert érdekelt a dolog, nem erőltette senki. A mai szülőkkel egy kicsit az is gond, hogy azt szeretnék , az ő gyerekük legyen a legügyesebb, a legokosabb és legszebb a világon. Valljuk be, mint szülő mindenki(majdnem mindenki)erre hajt. Ki ne dicsekedne, hogy az ő pici Pistikéje 5-6 hónaposan már jár és 10 hónaposan már olyat eszik mint apa és anya,stb...
De ez jó a gyereknek is? Gondolunk rá is a dicsekedés közben? Lehet, hogy ő még mászna, esetleg totyogna akár 8 hónaposan. Sajnos a mai világban egyre gyorsabban nőnek fel a gyerekek. Ez egyrészt az állam miatt van, mert valljuk be egy normál,átlag fizetésből nem lehet megélni.
A gyed és a gyes pedig nem igazán "kövér" pénzösszeg. Sajna a szülőnek gürcölnie kell,ha akarja, ha nem ott kell hagynia csemetéjét a nagyira, a bölcsire (pénzért persze).
Olyanok vagyunk mint egy gép. Csináljuk a dolgunkat megállás nélkül, közben észre sem vesszük, hogy a gyerekek milyen gyorsan felnőnek. Sajna sokszor nélkülünk.
Arra vagyunk büszkék, hogy a babánk már ezt-azt csinál hónapokkal előbb, vagy hogy a mi gyerekünknek a legmárkásabbak a cuccai, vagy a babakocsija. Pedig nem ez számít.
A gyereknek biztos, hogy nem ez. Neki az számít, hogy apa és anya szereti egymást,szeretik őt és megértés, nyugalom van a családban. És persze,ha van család. Bíztatják, de nem erőltetnek semmit,van a szülőnek ideje vele foglalkozni. Neki örülnek és nem annak, hogy milyen irigy lesz a szomszéd ha az én gyerekem 3 évesen írni fog az ő gyereke meg csak 6-7 évesen.
Nos, ahogy a szülők, úgy a boltok is versengenek egymással. Sajnos egyre jobban elhatárolódnak attól a tudattól, hogy a gyereknek legyen jó, ne nekik.
Sajnos manapság a legdrágább és legmárkásabb boltokban is olyan dolgokat lehet kapni, ami nem éppen szükséges a babának, sőt van ami egyenesen árt. Vannak olyan játékok, amiről lejön a festék, ártalmas anyagból készülnek, vagy valamilyen módon veszélyt jelentenek a picire. Persze borsos áron.
Apuci anyuci megvásárolja, ami márkás az biztos jó alapon, és véletlenül sem gondol arra hogy az árthat.
Sajnos az ilyenre már csak későn jönnek rá a szülők. A mai 30-asok közt biztos van akinek rejtélyes okokból fáj a háta.Gyengébb, vagy valami problémája van.
Ezek a kompok beteg (csípőficamos,stb...) babáknak lettek kitalálva anno, hogy a csöppségeknek ne kelljen naphosszat fekve lenniük. Ezzel a segédeszközzel tudtak menni és egyben hasznos is volt nekik, mert terpeszben tartotta a lábukat.
Sajnos a kereskedelem ebből is árucikket varázsolt egy kis színes műanyaggal és pár zenélő,csörgő kütyüvel. Persze a szülők meg veszik mert ugye legyen a gyereknek is egy, mert az neki öröm, meg milyen aranyos benne,stb..! Manapság arra mutogatnak, hogy ennek és annak is volt/van és nincs semmi baja. Persze lehet ezt is. De kiváncsi lennék arra, hogy pl. a "terpesz pelusokat" miért nem varázsolták valami mássá, amire a szülő költheti a pénzét. Mert talán azt nem vennék olyan sokan, és nem érné meg nekik!? Nincs értelme, nem látnak benne fantáziát.
Nem véletlenül van minden védőnő és gyerekorvos ellene.
Nem beszélve az ortopédusokról. Ők egyenesen tiltják. Vajon miért??
A régi dolgok akkoriban jónak tűntek, de azóta sokat változott a világ. Abban az időben akár 1-2 hónaposan már tehén tejet, gyümölcsöt és pirított lisztet kapott a baba. Ma ezek ebben a korban ártanak. És már tudjuk, hogy miért.
Sok a tévhit és kevesen hisznek a tényeknek.
Az igaz, hogy lesz egy kis ideje az anyukának addig, amíg a baba a kompban van.
Valaki szerint 1-2 óra nem árthat. De gondolom akkor naponta egy cigi sem. Hisz az sem sok.
Van aki szerint nem árulná pl. Brendon bababolt 15-25 ezerért, ha nem lenne jó a babának. Hát akkor gondolom szerinte a cigi, a kávé és az alkohol sem árt. Azokat is gyártják...A lényeg, hogy sokan mellette, sokan ellene vannak. Mindenki saját maga dönti el mi számára, babája számára a legjobb. De egyre figyeljünk! és ez most nem csak a kompra vonatkozik:
A csecsemő nem tudja neki mi a jó, vagy a rossz olyan dolgokban amit még nem tapasztalt.
Mi döntünk, hogy neveljük fel, mit adunk neki enni-inni, játszani,stb...de arra figyeljünk, hogy neki csak annyi van amivel mi elindítjuk, amit mi adunk neki. Mindíg jól kell választanunk, mert ő ennyit kap az egész életére, evvel indul el és ez végig kíséri.
Tőlünk függ jó,vagy rossz lesz neki.
(A cikket beküldte: vapi)Babát szeretnék 30 felett!
Babát szeretnék 30 felett! Szerintem sok nőnek ez a gondolat jár a fejében és bármit is csinál, vagy mondanak neki, nem tudja elhessegetni a fejéből. Na, én is így vagyok. Már rengeteg mindent kipróbáltam, hogy sikerüljön, ahogy köznyelven szokták illetni, a... »

Kamaszok
Két nagy és egy kisgyerekem van... Így szoktam jellemezni új családi állapotomat. Azért új, mert a 14 és 11 éves gyerekeim mellett egy aprót nevelgetek (7 hónapos). Kicsit több időm van gondolkozni és tervezgetni, hogyan irányítgassam a nagyokat... »
Minden jog fenntartva © 2022, www.anyalettem.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) anyalettem.hu | WebMinute Kft.