Csecsemők és kisgyermekek napvédelme - nyereményjáték

Csecsemők és kisgyermekek napvédelme - nyereményjáték A nyári hónapokban a lehető legfontosabb a kisgyermekek és különösen az egy év alatti csecsemők napvédelme.
A Magyar Vöröskereszt ajánlása szerint: “3 éves kor alatti gyermeket ne tegyünk ki közvetlen napsütésnek! Különös elővigyázatosságot igényelnek a 12 hónapos kor alatti gyerekeket, őket teljes mértékben óvjuk a naptól.”


A csecsemők bőre jelentősen vékonyabb mint a felnőtteké. A bőrt védő pigmentréteg nem születik velünk, hanem a gyerekkor során alakul ki. A csecsemőknél ez a védekező mechanizmus is hiányos, ezért rájuk a napsütés sokkal veszélyesebb.

Az ultraviola sugárzás nem érzékelhető és nem látható, de károsítja a bőrt és a szemeket. A bőrünk emlékezik az őt ért napsugárzásra, és annak mennyisége az életünk során összeadódik. Minnél többet van a káros sugaraknak kitéve a bőr annál nagyobb valószínűséggel fog bőrrákot elszenvedni későbbiekben. Fontos tudni, hogy az életünk során minket ért UV sugárzás körülbelül 80 százalékát gyermekkorban kapjuk.

Nyáron figyeljük a médiában a káros sugárzásról szóló riasztásokat, illetve kerüljük a napfényt délelőtt 11 és délután 3 óra közt, amikor az UV sugárzás a legerősebb.


Öt fontos lépést kell tennünk a csecsemők és kisgyermekek megfelelő napvédelmének érdekében.


1, Legfontosabb hogy keressük az árnyékot: A kisbabákat, amikor kint vagyunk árnyékban tartsuk. Árnyék esetén az UV sugárzás visszaverődik a vízről, homokról és betonról. Utazás közben a babakocsin használjunk babaárnyékolót. A legjobb védelemhez árnyékoló az egész babakocsit befedi, ami UV védő anyag és sűrű szövésű háló kombinációjából készül, ez a levegő járását biztosítja és védi a babát.

2, Megfelelő napvédő ruházatot vegyünk fel: A gyermekeket könnyű, laza nyári ruhákba öltöztessük, ezekkel takarjuk. A természetes szövetek, mit a pamut, vászon és lenanyagok a legkellemesebbek. Minél sűrűbb szövésű az anyag, annál nagyobb napvédelmet nyújt. A gyermekeknek vízparton érdemes UV szűréssel rendelkező fürdőruházatot viselni.3, Használjunk naptejet: Azokra a kis területekre, amit ruhával nem tudunk eltakarni, használjunk magas faktorszámú naptejet. Olyat válasszunk, ami mint UVA és UVB sugarak ellen is véd, illetve vízálló, mert ez tartósabban a bőrön marad. A naptejet minden esetben kis bőrrészen teszteljük, hogy nem okoz e bőr reakciót. Indulás előtt 20 perccel kenjük be a gyermeket és rendszeresen kenjük újra.

4, Vegyünk sapkát: A jó sapka elárnyékolja az arcot, a szemet, a füleket és a nyakat. A sapka kiválasztásánál figyeljünk arra, hogy minél szélesebb karimája, vagy hátul lelógó része legyen. Készüljön puha anyagból, és legyen kényelmes viselet, hiszen sok kisbaba nem kedveli a sapkát a fején. Ahhoz, hogy megszokják sokszor szülői következetességre van szükség.

5, Viseljünk napszemüveget: A szemvédelem fontos része a napszemüveg, a gyermekekét is ugyanolyan óvatossággal válasszunk ki, mint a felnőttekét. Vizsgáljuk meg, hogy tényleg nyújt e igazi UV védelmet, vagy csak játék-e.

A legjobb babaárnyékolókat a www.piciri.hu weboldalon lehet megvásárolni. Magyarországon egyedül itt kapható az Outlook TM által gyártott Shade-a-Babe, Ausztrália első számú árnyékolója. A Shade a Babe árnyékoló teljes körű árnyékot ad, és felelősségteljes szülők ezrei választották már csecsemőjük védelmére.

A totyogók kedvence a Solar-Shade, ami kiterjeszti a meglévő sportbabakocsik napvédelmét.Nyereményjáték

Most a Piciri.hu és s Hoxa Portál játékot szervez, amiben egy szuper Solar Shade babakocsi árnyékolót nyerhet egy szerencsés anyuka, ha válaszol a következő kérdésre:

Milyen babakocsin használható a Shade a Babe?
1. háromkerekű,
2. négykerekű,
3. mindkét típuson


A válasz Július 20-ig a bolt@piciri.hu címre küldhető, név és cím feltüntetésével. A nyertest sorsolás útján választjuk ki és e-mailben értesítjük.


Sok szerencsét a nyereményjátékhoz!

A cikk képei szerzői jogvédelem alatt állnak!
(A cikket beküldte: bazsotti)


Örökbefogadás - ahogyan én látom
Sajnálattal tapasztalom mostanság, milyen sok ember idegenkedik az örökbefogadástól. Sőt, sokan egyenesen irtóznak a gondolattól. Ezt nem hittem volna, számomra meglepő és furcsa, hogy vannak, akik inkább szenvednek a gyermektelenség okozta fájdalomtól, mintsem... »
Leányanya, avagy a felelősségtelen anya?
Ha valaki 20 éves kora előtt vállal gyereket, nevezhetjük egyáltalán leányanyának, vagy az csak a 15 éves anyákra vonatkozik? Mindenesetre nem könnyű feladni a gyerekkorodat örökre, egy kis jövevény kedvéért... Anyának lenni sose egyszerű, de nem könnyíti a... »
Minden jog fenntartva © 2022, www.anyalettem.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) anyalettem.hu | WebMinute Kft.