De nehéz az iskolatáska!

Most megy elsőbe a csemetéd? Nagy lépés ez mindenki életében. A gondtalan gyerekkornak vége. Ha bekerül az iskolába, még gyorsabban repül az idő. Jut eszembe iskola! Megvettél már mindent? Ha nem, szívesen segítek pár ötlettel.

Az iskolatáskák közül mindenki olyat választ, ami a pénztárcájának és ízlésének megfelel. Itt csak azt tudom javasolni, hogy nem mindig az olcsó a legolcsóbb. Érdemesebb egy jó strapabíróbb hátizsákot venni, amit akár negyedikes korában is tud hordani.
Manapság már nem a boríték formájú táskát részesítik előnyben, hanem az ergonómiai hátizsákokat, aminek párnázott és merevítős háttámlája van. Esetleg az alja is merevített és erősebb anyagból van ellátva, hogy a sok ki- bepakolást jól bírja. A márkákat nem sorolom, mert nem is ez a szándékom.
Egyes iskolákban az a szokás, hogy az iskolatáskát hétfőn beviszi a gyermek kis szülői segítséggel (szerintem még a szülőnek is nehéz telepakolva) és pénteken viheti csak haza. Hét közben pedig csak az aznapi füzetet viszi haza.
Éppen ezért javasolják, hogy még egy táskát vegyünk. Ebbe a táskába jó, ha belefér egy A/4-es munkafüzet, több zsebe van, hogy pár apró dolgot is bele tudunk pakolni. (Plusz zsebkendő, innivaló, pár keksz vagy ha változékony az idő a pulcsi is beleférjen.)

Ezek a nagyobb dolgok és most következnek az apróbbak.

Eszközök, felszerelések:

MAGYAR NYELV ÉS IRODALOM
- 3 db 14-32-es számú vonalas füzet (Nem érdemes megvenni a díszes és drága füzetet még ha telik rá akkor sem, mert a praktikusságra törekszünk. Kívülről is könnyen megkülönböztethető füzetet a kisiskolás gyerek hamarabb elő tudja készíteni. Ha díszíteni akarjuk a füzetet, címke matricával könnyen megtehetjük.)
- 2-3 db Hb-s ceruza (ha nem akarunk magunknak bosszúságot, akkor a jó minőségű háromoldalú ceruzát választjuk nem pedig az éppen divatos rajzfilmfigurákkal díszített kihegyezhetetlen botot vásároljuk meg.)
- 1 db postairón - érdemesebb több darabot venni, mert az első hónapokban nagyon sokat használják
- 1 csomag írólap
- 4 műanyagalátét
- 5-6 db könyvjelző
- Ablak-zsiráf gyermeklexikon - A tanító nénikkel meg kell beszélni, hogy melyikre gondoltak, mert létezik piros és kék is.
- színes papírcsomag - szintén egyeztetés szükséges, téglalap vagy négyzet alakúra gondolnak
- jó pár darab radír

MATEMATIKA, KÖRNYEZETISMERET
- 3 db négyzetrácsos füzet 27-32-es
- szám- és jelkártya készlet
- logikai lapok készlet
- 1 db papír mérőszalag
- 1 csomag játékpénz
- 2 csomag pálcika
- 2 csomag korong
- 2 db dobókocka
- 1 db kis tükör
- 2 csomag írólap
- 1 sima füzet
mindezek könnyű használatához egy darab műanyag dobozt vásároltam és abban rendeztem el

RAJZ
- 12-es festék (dobozos)
- tempera
- ecsetek (vastagabb) 2-3 db +(közepes vastagságú) 2-3 db
- színes ceruzakészlet (12-es, vastag) –
- színes filckészlet (12-es)
- színes kréta (viaszkréta, olajpasztell)
- papírvágó olló
- ragasztó stift
- rajzlapok (év közben ügyelni kell a lapok pótlására, ha többet használnának)

TESTNEVELÉS
- lányok: tornaruha, fiúk: fehér atléta, fekete nadrág, fehér tornacipő
A legtöbb helyen nem lehet tépőzáras tornacipőt venni és ha van is biztos, nincs a gyerek méretében, éppen ezért a gyorsabb öltözés érdekében a fűzőkre kis gumit lehet varrni, mintha bebújós cipó lenne.

ÉNEK-ZENE
- 1 hangjegyfüzet 36-16-os

- tisztasági csomag, zsebkendő, szalvéta, eü. papír, pohár, ruha szalvéta, kis törölköző és jobb helyeken fogkefe fogkrém
Párna a kényelmes ülést biztosítva

A tankönyvek csomagolására gondolva érdemes ragasztós, műanyag borítót venni. Esetleg két különböző méretű gumis mappát a könnyebb tárolás végett.

Remélem nem felejtettem ki semmit!
Jó tanulást és nyugodt iskolakezdést.
(A cikket beküldte: 55moncsi71)Utolsó év az oviban
Most készülünk fel az óvodába menetel utolsó hónapjaira, ami kicsit furcsa lassan hiszen harmadik éve már, hogy minden nap oda vezet az utunk. Megállás nélkül néhány kihagyással.Na,de még mindig szorongással kel fel, ha mennie kell mint annak idején az első... »

Hajba kapott kagyló
Ismét gyermekeknek szóló történetet írok le, ami szintén nem az én szüleményem, viszont a kicsik nagyon imádják a Pöttyös dolgokat, főleg, ha a meséhez előtte még kapnak egy Túró Rudit is. Akkor biztosan szívesen hallgatják végig anyukájuk vagy apukájuk ahogy meséli nekik a Pöttyös történetet. »
Minden jog fenntartva © 2024, www.anyalettem.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) anyalettem.hu | WebMinute Kft.