Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Kategória: Egyebek az anyaságról

Egy anya vágya - sok gyermek

Mi lehet egy anya vágya más, mint, hogy egészséges gyermeket nevelhessen? És mi van akkor, ha egy, két, három gyermekkel nem elégszik meg? A társadalmi megítélése ennek inkább negatív, legalábbis az én tapasztalatomban.

Minek annyi gyerek, csak a baj van velük, hogyan nőnek fel? Nem lehet annyi gyereknek megadni, amire vágyik...Még hogy egymás ruháiban nőjenek fel? Nem vagytok normálisak...
De mi a normális? És mire van egyáltalán szüksége a gyermeknek? A szükség illúzió, a szeretet a valóság. Jelenleg azzal a dilemmával küzdök, hogy mi a baj azzal a vágyammal, hogy szeretnék egy negyedik egészséges gyermeket? Mert bárhogyan is küzdök érte, akadályba ütközöm. És nem a társadalmi megítélés az akadály, az rég nem érdekel, csak tanulságként írtam le a nekem szegezett kérdéseket.
A kérdést kicsit költőinek szántam, hátha valahonnan az éterből választ kapok rá, annak ellenére, hogy tudom: a válasz már bennem van, csak még nem fejtettem meg.
Két és fél éves volt a harmadik gyermekem, amikor váratlanul várandós lettem. Két hétig nem tudtam mit kezdjek magammal, aztán elkezdtem örülni és egyre jobban vágytam rá. Soha nem detektáltak szívhangot, a 8. héten be is indult a vetélés.
Nagyon szomorú voltam, de már tudtam: akarom azt a negyedik babát, talán egy kislányt a sor végére, vagy mindegy, csak még egyszer sírva imádhassam a pillanatot, amikor szülés után először meglátom, csak még egyszer szoptathassak, s közben érezzem, kicsi kezeivel hogyan simogatja az arcomat, csak még egyszer nevetgélhessek vele pelenkázás közben.
Aztán több mint egy év múlva sikerült, igaz sok-sok hormonális zavar után, de júniusban pozitív lett végre a teszt. Gyógyszert kellett szednem a 12. hétig, hogy ne kockáztassunk egy esetleges vetélést. Annyira boldog voltam, s büszke is az újra gömbölyödő pocakomra. Aztán a 16. héten elmentem ultrahangos vizsgálatra, mert annyit vitáztunk a neméről, hátha megoldódik ez a kérdés, boldog voltam én is, az orvosom is, behívtuk a férjem, s a két fiam. Aztán két perc után szólt az orvos a férjemnek, hogy vigye ki a gyerekeket. Ez volt életem legszörnyűbb pillanata. Másnap kórház, szörnyűségek sorozata, halál oka: köldökzsinór probléma. De volt még valami: ajak- és szájpadhasadéka volt, ha megszületik, beteg gyerek lett volna.
Annyit mondott az orvosom: a Jóisten magukkal volt, ki tudja milyen beteg lett volna még ezen kívül. Egyik szemem sír, a másik nevet, mint a mesebeli királynak. A természet valóban megoldotta a gondot, és tudom, hogy valaki fentről üzeni: szeretlek. De a másik szemem sír, mert nem tudom, lesz-e, lehet-e valaha egészséges negyedik gyermekem.
37 éves vagyok, nem túl idős gyermekvállaláshoz, de nem is fiatal, tudjuk a kockázatait, bár családjainkban mindenki egészséges, így ez kilőve. Mi a baj azzal a vágyammal, hogy szeretnék egy negyedik egészséges gyermeket? Vajon félek, hogy nőiségemnek befellegzett, hisz azóta érzem magam igazán nőnek, mióta szültem? Hiszem és tudom, hogy azzal a fő céllal születtem ide, hogy boldoggá tegyem a gyermekeimet és ők engem. Érzem, hogy van bennem egy egészséges gyerek, csak nem tud megszületni.
Ne higgye senki, hogy mindeközben megfeledkezem 3 egészséges gyermekemről, nem kívánhatnék szebb, okosabb, ügyesebb gyermekeket magamnak, büszke anyjuk vagyok, de a teljes életem szeretném még teljesebbé tenni. Önzés ez? Amikor kamasz voltam, akkor azt mondtam: lesz két fiam és egy lányom. És így is lett, megkaptam, amire vágytam. Kőbe vésett dolog lett volna ez akkor? Mi a baj azzal a vágyammal, hogy szeretnék egy egészséges negyedik gyermeket?
(A cikket beküldte: bujuli)Ponyvaregény
Igazából nem az, hanem egy komoly valóság, de jobb cím nem jutott eszembe. Úgy gondolom éppen elég frappáns, sokak érdeklődését felkeltheti - mint ahogyan egyszer már bizonyított. Ezt azonban nem Tarantino, hanem az Élet rendezte. »

SMA - egy gyógyíthatatlan genetikai betegség - ÚJRAKEZDÉS
Hogyan lehetséges feldolgozni egy gyermek elvesztését?! Azt hiszem sehogyan! Talán inkább valahogyan túl lehet élni, ha akarja az ember és, ha van mellette valaki aki támogatja, szereti és megérti. Akkor talán idővel enyhül egy kicsit a fájdalom! »
Minden jog fenntartva © 2020, www.anyalettem.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) anyalettem.hu | WebMinute Kft.