Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Gyerekszáj 3.

Amikor megszületnek a gyerekek nagyon aranyosak és gyönyörködünk bennük. Alig várjuk, hogy kimondják az első szót. Az első szó után követi a második és a legtisztább gyermeki logikával rakják össze a világ dolgait. Bámulatos és csodálatos, hogy milyen tisztán gondolkoznak, amit mi felnőttek egy jó mosollyal jutalmazunk.

Lili és Dóri társasoznak. A játék lényege, hogy egy-egy témában minél gyorsabban ki tudja a legtöbb szót felsorolni. Az állatkert a választott témakör.
L: - Zsiráf
D: - Majom
L: - Elefánt
D: - Zebra
L: - Öööö, Micimackó!!!


Vacsora után mindig mesét olvasok. Közben pedig kis tálból gyümölcsöt esznek a gyerekek. Egyik este mese előtt el kellett mennem. Lili almát kért. Javasoltam, hogy apától kérjen.
L: - Miért, ma Apa fog mesélni?

Alapítványi bálba készülődünk, csinos ruhába öltözünk. Én rendszeresen hordom a karikagyűrűt, de Apa leveszi, ha a munkájában, vezetésben zavarja. Lilike egyszer csak riadtan odaszalad hozzám.
- Anya képzeld, Apa felvette a gyűrűdet!

Dóri szerint a napos csibe azért napos, mert olyan sárga, mint a nap.

Az óvodában menyasszonyosat játszottak a gyerekek Hat kislány menyasszonynak öltözött és hat kisfiúhoz adta őket az óvó néni. A buliról kérdeztük Lilinket, aki koszorúslány volt:
- Én dobáltam a cukrot menyasszonyok előtt. Az egyik kislány papája bejött és mikrofonnal és billentyűvel zenélt nekünk. Mi meg sokan táncoltunk!

Kicsi Dórikám a kezét mossa egy állatfigurás szappannal:
- Anya szagold meg, milyen finom majom illata van a kezemnek!

A gyerekeknek magyaráztam a közlekedés szabályait. Hogy jobban rögzüljön, kértem, hogy Lili szóljon, hogy mikor indulhatunk.
- Kék, kék! Anya kék a lámpa, indulhatunk!

Sikerült megszerveznünk, hogy színházba mehessünk. Készülődés közben a gyerekek érdeklődtek az esti programunkról. Részletesen elmondtam, hová megyünk és mettől meddig leszünk távol. Anna biztosra akart menni és még megkérdezte:
- Anya, ugye rögtön indultok haza a bábszínház után?

Lilikém gyere megfésülöm a hajad, hogy ne lógjon a szemedbe.
L: - Jó, de olyan fenyőfásra.
A: - ??? Ja Pálmafásra!

Annának manót kellett rajzolni az iskolában. Nem tudott manót rajzolni, így rajzolt egy házat. A házban volt a manó:)
(A cikket beküldte: 55moncsi71)50. születésnapom
Azt gondolnánk, hogy a születésnap személyes dolog, csak a családra és a barátokra tartozik. Hogy ez mennyire nem így van, azt bizonyítja az írásom. Tanítok már 25 éve, elsőtől harmadikig. Az 50 születésnapomat táborban, gyerekekkel töltöttem. »

Grimm mesék Anya-szemmel: A fehér kígyó
Aki nem ismerné ezt a mesét, röviden: egy szolgáról szól, aki megkóstolja a fehér kígyó húsát, és érteni kezd az állatok nyelvén. Majd kihasználva ezt az új képességét, hirtelen jóra fordul a sorsa, és feleségül veszi a királylányt. »
Minden jog fenntartva © 2021, www.anyalettem.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) anyalettem.hu | WebMinute Kft.