Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Kategória: Anyai bánatok

Ha a tudás nem elég...

Fiam pályaválasztás előtt áll. Pontosan tudja, mit szeretne, s látszólag az adatok, elért eredmények is mellette szólnak, ám az iskola, amit annyira megszeretett, elutasította. Bár ne ismernénk a hátteret!

A "gyerek" 15 éves, mindig jó tanuló volt. Nem kitűnő, mert mindegyik bizonyítványába becsúszott 1-2 négyes, de általában egy dícséret is... Most, a 8.-as félévije szintén így sikerült.

Gimnáziumba szeretne menni, s egy nyílt nap alkalmából "beleszeretett" egy nagy múltú, jó nevű egyházi iskolába. Oda járt felkészítőre, s ott írta meg a felvételit is - egész jól, 79 pontosra.
Közben egy osztálytársnője szinte előre borítékolta, hogy őt felveszik ugyanebbe a gimibe. Igaz, hogy nem akar oda járni, de az apja azt akarja, és be is megy beszélni az igazgatóval. Sajnos, ismerem a lány tanulmányi eredményét. (Sajnos, mert ha nem ismerném, azt hihetném, a többi, aki a rangsorban a fiam előtt áll, zseni, jobb tanuló, stb.)
A lány félévi átlaga nem sokkal jobb hármasnál, a felvételit 82 pontosra írta meg. Őt felvették. A fiam jóval hátrébb szerepel - úgy néz ki, esélye sincs a bejutásra! (Imádok számolni, így tudom: a fiam 88%-osan teljesített a jegyek és az írásbeli ismeretében, a lány 72 %-osan!) Persze, volt szóbeli is.
A lány azt mondta, elszúrta, de tudom, erre nem lehet adni. Fiam - ott voltam! - 60%-nál bőven többet teljesített, mégis összesen 67% az eredménye!

Egyetlen magyarázatot találtam. A lány anyja tanárnő, apja sikeres vállalkozó. Nálunk pedig... A párom fizikai munkát végez, én GYET-en vagyok. Mit lehet ilyenkor tenni? Pont egy egyházi iskola neveli arra a gyerekeinket, hogy szorgalommal, tudással nem mennek semmire, csak ügyeskedéssel? Szégyen! Én pedig tanácstalan vagyok.
(A cikket beküldte: Sirga)SMA - egy gyógyíthatatlan genetikai betegség (Emma nélkül...)
Már több hónap telt el. Sok nehéz és hosszú hónap mióta imádott Emmám angyalka lett. Hogyan lehet feldolgozni a feldolgozhatatlant?! Még mindig annyira élesen él bennem a fájdalom. Minden nap vele ébredek, és arra gondolok, hogy milyen lenne, ha most itt lenne velem. »

Csodás ajándék
Azt hiszem, abban mindannyian egyetértünk, hogy anyának lenni csodálatos dolog. A minap találkoztam egy mondattal, ami azóta is a fülembe cseng újra és újra, ami egy új szemszögből mutatott rá anya-gyermek kapcsolatra, amit eddig is tudtam, csak ezidáig... »

Minden jog fenntartva © 2020, www.anyalettem.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) anyalettem.hu | WebMinute Kft.