Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Kategória: Egyéb babás témák

Hogyan hatnak a PC-s játékok a gyerkekre

Két hatása van: lehet fejlesztő és teljesen romboló.
Mit engedhetünk meg gyermekünknek?
Hol húzzuk meg a határt? Mikor kell külső segítséget kérni? Vannak jelek amelyek árulkodnak arról, hogy gyermekünknek segítség kell...


A televízióban sugárzott erőszakhoz hasonlóan az számítógépes játékok is befolyásolják a gyermekek agressziós szintjét.A hosszútávú hatás azonban nem egyértelmű. Egyesek szerint kinőhető mások szerint nem.A 8-15 éves korosztály a legfogékonyabb az ilyen számítógépes játékokra.
A számítógépes játékokat játszó gyerekek fele az erőszakos játékokat kedveli. Mi lehet a vonzó az ilyen műfajú játékokban?
Talán az, hogy itt ebben a virtuális világban legyőzzhetetlennek, erősne érzik magukat.
Ha a gyerekek egy agresszív videójátékkal játszanak, közvetlen utána több agresszív cselekedetet hajtanak végre, mint nem agresszív számítógépes játékok után. Vajon miért?
Nem tudják elválasztani a virtuális világot a valóságtól?
Mit tegyen ilyenkor a szülő?
Az erőszakos számítógépes játékok rossz hatással vannak a 14 év alatti, labilis gyerekekre, nagyon fontos, hogy ugyanúgy, ahogy a nem nekik való filmeket is tiltjuk, a nem nekik való játékokkal se engedjünk őket játszani.De vajon ez megoldás? nem fognek titoka játszani vele? Inkább le kellene ülni a gyerekkel és elmagyarázni neki, hogy ez neki nem jó!
A nem erőszakos játékok között akad rengeteg olyan, amelyik fejleszt különböző képességeket, pl. kreativitást, szervezőképességet, esztétikai érzéket, logikát vagy egyszerűen csak szórakoztat.
ezekre kellene lecserélni az erőszakos játékait.
Külső segítséget kérhetünk ha már teljesen nem bírunk a gyerekkel. Nem fogad szót, alig eszik,alig alszik, romlik az iskolai átlaga, feltűnően agresszív mindenkivel, érzelmileg labilis. A szülőnek nagyon fontos hogy azeket a jeleket észre vegye és akkor tennie kell valamit.
Sajnos ilyen erőszakos világban élünk de segíthetünk rajta, hogy gyermekeink ne érezzék ezt az agressziót.
(A cikket beküldte: kormi7)Gyermekfotó másképp …
Karácsony közeledtével szép és különleges ajándék lehet néhány szép fotó. Sok kérdés felmerül egy ilyen fotózással kapcsolatban, a következőkben néhány hasznos információval segítünk, ha szeretnél kreatív, spontán felvételeket magadról vagy gyermekedről. »

Más-más Nekem mégis mindkettő egyformán édes
Sikertörténet a mai napig, tovább majd az Élet írja. Egy gyönyörű danka kislány ihlette, Anya leírja Te olvasod :-). Amikor Dankád születik, keresed kutatod kik vannak ugyanilyen helyzetben. Azért írom le, hogy ne érezd magad szörnyű anyának, a poklot mindenki... »

Minden jog fenntartva © 2019, www.anyalettem.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) anyalettem.hu | WebMinute Kft.