Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kategória: Egyéb babás témák

Ingyenes lovasterápia beteg gyerekek számára

Budapesttől 70 km-re, miután Ceglédet elhagytuk, Csemőre jutunk. Egy kis dűlőúton haladva elérjük „PACI-DOKI” birodalmát. Itt él egy ember - Domina Imre - családjával, aki önfeláldozó munkájával nap mint nap új reményt és hitet ad a sérült gyerekeknek és családjuknak.

A Gyöngyvirágos Tölgyesben nem lovakat gyógyítanak, hanem lovak segítségével súlyosan fogyatékos (autista, mozgássérült, oxigénhiányos stb.) gyerekeket. A birtok gazdája, akár egy modern János vitéz, lóháton száll szembe korunk sárkányaival: a pénztelenséggel, érdektelenséggel, hogy megmentse a leggyengébbeket, a beteg apróságokat.


A 15 ló fenntartásához az 1 %-ból próbálnak támogatást szerezni, aki teheti, segítsen nekik ezzel, számlaszám lent látható.
A beteg gyerekeknek NEM KELL FIZETNI a terápiáért.
Az eredmények eléréséhez sokszor hosszú út vezet. Van olyan kislány, aki halmozott fogyatékossággal, járásképtelenül kezdett Csemőre látogatni. Két év alatt eljutott oda, hogy ha édesanyja fogja, már magától rakosgatja előre a lábait.
A lovas terápia sok területen hozhat fejlődést, javulást, esetleg gyógyulást a kis betegek számára:
- Fizikai hatások: egyensúly javulása, görcsös izmok oldódása, erősödése, koordináció és reflexek javulása
- Pszichológiai hatások: önbizalom javulása, érdeklődés a környezet iránt, önfegyelem, összpontosítás

HA ÚGY ÉRZED, HOGY BETEG VAGY FOGYATÉKOS GYERMEKED JAVULHAT, GYÓGYULHAT EZZEL A LEHETŐSÉGGEL, KERESD FEL ŐKET!!!

Paci Doki Alapítvány/Domina Imre
Cím: 2713 Csemő, Irsai u. 11.
Telefon:06-53/700-548 Mobil:06-30/271-86-98
E-mail:pacidoki@selcom.hu info@pacidoki.hu

Segítsünk együtt! Adója 1%-ával... Adószám: 18711341-1-13
Paci Doki Alapítvány számlaszám: 10103812-54432800-01000001
Paci Doki Alapítvány nemzetközi számlaszám (IBAN):
HU45101038125443280001000001
SWIFT kód (BIC): BUDA HU HB

További információt, képeket a www.pacidoki.hu oldalon találhattok.

Köszönöm Hoxa segítségét, hogy a cikk elérhetőséggel együtt megjelenhetett.
(A cikket beküldte: megryan)Hova tart a világ?
Egyik internetes portálon olvastam, hogy ma már bizonyos országokban az anya a terhesség alatt eldöntheti, hogy akar-e majd szoptatni vagy sem. Nem vagyok én a tápszer ellen, de hogyan tudna valaki dönteni valamiről, amit még soha nem is próbált? »

Te úgyis otthon vagy a gyerekkel, ráérsz...
Anyának lenni... Hát, hogy is mondjam, elég sűrűn szívás... De az nem mindegy, hogy miért is van ez így. Talán, mert nincs empátia, nincs tisztelet és lassan az anyák megtűrt tagjai eme csodálatos világnak. De vajon miért alakul ez így és a nőtársaink is miért... »
Minden jog fenntartva © 2022, www.anyalettem.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) anyalettem.hu | WebMinute Kft.