Kategória: Dalok, mesék, versek

Monchhichi

A "babaarcú majmocska" figuráját egy bizonyos Sekiguchi úr alkotta meg 1974-ben, Japánban. Néhány év alatt a kis családi vállalkozás, a Sekiguchi Ltd. e termékével az európai és amerikai játékpiac meghatározó szereplőjévé vált, a gyermeki tekintetű kismajom a francia piacon KiKi-ként, angolszász nyelvterületen pedig Chic-a-boo néven vált ismertté.

A figura szülőatyja, Sekiguchi úr európai tanulmányúton kereste a gyermekjátékok sikerének titkát, így ötvözte a Monchhichi alakjában a meghatóan őszinte tekintetű, szeplős és cumizó kisbaba arcát, a kellemes tapintású szőrös kismajom alakjával. Elsőként egy kisfiú és kislány Monchhichi pár került a piacra, a nagy érdeklődés nyomán aztán különböző méretben és jelmezekben is készültek. A Monchhichi mára egy világszerte ismert márkanév, a babaarcú kismajom kedves tekintetete pedig ma is sokakat megigéz.

A babaarcú majmocska immáron három évtizede az elsőszámú kedvencek közé tartozik világszerte. A japán "születésű" kedves figurát fraciául Kikinek, angolul Chic-a-boo-nak nevezik, de nyelvtől, kortól és nemtől függetlenül e kedves lény tekintete mindenkit megigéz. . Idén Magyarországra is visszatért a legenda! . A különboző méretű ás jelmezű figurákat a legkorszerűbb minőség, igényes kidolgozás jellemzi, valódi prémium-nosztalgia játéknak számítanak. Az eredetiséget a magyar szemnek kissé talán szokatlan írásmód, a MONCHHICHI jelöli.
A Hanna-Barbera Production 1983-ban bemutatta és az amerikai közönség egy éven keresztül láthatta a Moncchichi babák küzdelmét a kékbundás gonosz uralkodóval.Ullmann Mónika : Moncsicsi

Minden barátnőmnek már a suliban
Babaarcú, szőrös majmocskája van.
Mindent félretesznek, evvel játszanak,
Kedvenc lett egy pillanat alatt.

Refr.: Moncsi-moncsi-Moncsicsi,
Mindig csak a Moncsicsi!
Én meg csak azt kérdezem:
Miért nincs nekem?

Ezt az izét még a nénik is veszik,
Akárhova mennek, magukkal viszik.
Becézgetik, mint egy élő gyereket!
Kérem, ez már tiszta őrület!

Refr.: Moncsi-moncsi-Moncsicsi,
Mindig csak a Moncsicsi!
Én meg csak azt kérdezem:
Miért nincs nekem?

Van egy tévéműsor, a Zenebutik,
És benne egy bácsi, ugye elhiszik?
Ő is bemutatta Moncsicsi babát.

Én azóta nyúzom, igen azért nyúzom,
Csak is azért nyúzom anyukát.

Refr.: Moncsi-moncsi-Moncsicsi,
Mindig csak a Moncsicsi!
Én meg csak azt kérdezem:
Miért nincs nekem?

Mikor lesz nekem?
Mikor lesz nekem?
Moncsicsi!
(A cikket beküldte: rohangya)Mese, mese, mátka...
Mese, mese, mátka… Mindenki ismeri a legnépszerűbb meséket, és szoktuk olvasni esténként a gyerekeinknek. De vajon elgondolkodott már rajta bárki, miről szól egy mese VALÓJÁBAN? Vegyük a legsablonosabb fordulatokat. »

Az érem másik oldala
Én nem egy szokványos szüléstörténetet szeretnék megosztani veletek. Tudom, a legtöbben boldogan élik át a terhességet, a szülést és az anyaságot. Velem sajnos nem így zajlottak le ezek az események, amelyek egy nő életében a legboldogabb időszakok szoktak lenni.... »
Minden jog fenntartva © 2024, www.anyalettem.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) anyalettem.hu | WebMinute Kft.