Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Orrszívás

Csecsemők, kisgyermekek még nem képesek az orrfújásra, ezért a szülőknek kell az orrból a váladékot eltávolítani. A váledék eltávolításával csökkenthetjük az egyszerű nátha szövődményeinek kialakulását is, hiszen a váladékkal a veszélyes kórokozókat is eltávolítjuk.

Orrszívók

Többféle orrszívó is kapható manapság már a kereskedelemben.
Amit mérlegelni kell - az ár és a minőség összefüggése. Ha anyagilag megengedheted magadnak, akkor mindenképpen egy kis kézi orrszívót javasolnék.

Ami fontos:
- Puha, illeszkedő vége legyen, hogy ne sértse fel a kicsi orrát. (Mivel kezdetben erőteljesen tiltakoznak, mindenképp rugalmas gumi legyen!)
- Szét lehessen szerelni, könnyen ki lehessen tisztítani. A kórokozókat ki kell takarítani az orrszívóból is, ezért ez is elengedhetetlen feltétele egy jó orrszívónak.
- Ne legyen ijesztően hangos! Ez nem kizáró feltétel, de saját tapasztalataim szerint nagyon fontos!


Orsszívási technikák

A szakirodalom szerint legalkalmasabb az ülő helyzet a szívásra, mivel így a gravitáció is a im oldalunkra áll, a váladék nem folyik hátra.
Általában sajnos két szülős feladatról beszélünk, mert bár az orrszívás nem fáj, még a legkisebbek is gigászi küzdelmet vívnak ellene. Az egyik szülő fogja a gyermeket az ölébe, egyik karjával fogja le a gyermek kezeit, a másikkal a homlokánál tartsa meg a fejét. A másik szülőre vár a nemes feladat, hogy az orrszívó berendezést az orrba igazítsa!

Később a nagyobb gyerekek már tudják, hogy az eljárás fájdalommentes és nagy megkönnyebbüléssel jár a számukra. Sokszor már maguk hozzák a szerkentyűt, amikor eldugult az orruk.

Saját tapasztalatok

Jómagam már három különbözőt is kipróbáltam, és saját tapasztalataim alapján a kézi orrszívó vált be legjobban. A porszívó borzasztó hangos volt, a mindennapi takarítás is rettegéssel töltötte el a kicsit, hiszen azt hitte, megint az orrszívás kellemetlen tortúrája vár rá.

Ezután lecseréltük egy mellszívóval kombinált orrszívóra, hátha az halkabb... Hát, sajnos nem volt ez sem elég halk, sőt, a szabályozásával voltak problámáim, ezért nem is nagyon használtuk.

Ami eddig a legjobban bevált nálunk, a saját kis motorral rendelkező kézi orrszívó. Mondanom sem kell, ez sem teljesen hangtalan, de a korábbiakhoz képest egészen barátságos. Bár a leírása szerint akár alvó gyermeken is alkalmazható, ezt azért erős túlzásnak érzem. :)
(A cikket beküldte: Merci)Száraz fulladás
Szeretnek megosztani egy nagyon tanulságos történetet minden édesanyával, édesapával és leendő anyukával. Minél többen tudnak, hallanak róla, annál kevesebb az esélye, hogy mással is megtörténjen! »

Testvérmentes övezet
Naivan azt reméltem, megúszom húszhónapos fiam testvérféltékenységet, miután a húga megszületik. Tévedtem. Péter fiam nehezen viseli, hogy már nem ő a szülői, nagyszülői figyelem kizárólagos központja. Mióta Lilla megszületett, sokkal többször kéredzkedik ölbe... »
Minden jog fenntartva © 2021, www.anyalettem.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) anyalettem.hu | WebMinute Kft.