Születésnapi levél

Két évvel ezelőtt jött az ötlet, hogy levelet írok a gyermekeimnek minden évben a születésnapjukra. Leírom ezekben, hogy abban az évben milyen fontosabb események történtek velük, milyenek most és mit szeretünk bennük nagyon. Ezt a levelet a torta és az ajándékok mellé kapják. Eddig nagy sikereke volt minden alkalommal.

Úgy gondolom, ezek a levelek egy-egy év apró leképeződései, értékük évről évre növekszik, ha megőrzik őket.
Remélem, hogy ha majd felnőttek lesznek és ezek a levelek a kezükbe kerülnek, sikerül mosolyt csalni az arcukra. Vagy ha már nem leszek, akkor könnycseppet a szemükbe. ;)

Szeretném megosztani veletek a legújabb levelet, remélem senkit nem zavar a személyesebb hangvétele. Ha mégis, akkor lapozzon! :)


Kedves "kicsi" fiam!

Már nem is vagy olyan kicsi. Idén elkezdted az első osztályt, tehát igazából már nagyfiú vagy. Iskolás!

Fontos időszakon mentél át, új közösségbe kerültél, új felnőttek léptek be az életedbe, de mondhatom, sikeresen vetted az akadályokat.
Ügyesen beilleszkedtél az új csapatba. Nagyon jó dolog, hogy találtál egy barátot is, Petit.
Ti ketten olyan huncut szeműek vagytok együtt, hogy az ember csak nevetni tud, ha rátok néz. Remélem a barátságotok nagyon sokáig kitart majd és nem kerültük sosem bajba.

Idén nyáron teli lettél szeplővel, amitől csak még cukibb a mosolyod. Te vagy a legkópébb az egész családban!
Nagyon szeretem, hogy figyelmes vagy, mindig megérzed mindenki hangulatát és ha valamelyikünk szomorú, akkor rögtön cselekszel, hogy jobb kedvre derítsd.
Emlékbe írom le, hogy a legkedvesebb tárgyad most a zöld biciklid, amit egész nyáron hajtottál, de még jól bírja. A labdákat is imádod, azokból nagyon sok kell neked, nincs különös kedvenced köztük, rúgod bármelyikat, ha utadba kerül. :)
Mostanában nagyon jó lett az étvágyad, biztosan az is az oka, hogy nőttél vagy 10 centit. Minden pólód és nadrágod rövid lett rád. :) Kedvenc ételed a szilvásgombóc, abból hat darab is le tud csúszni és senki sem érti, hogy hol férnek el benned! :)
Nagyon szereted a kütyüket, ha tehetnéd, egész nap gombokat nyomkodnál. Gondolom, most sajnálod, hogy szigorúak a szüleid a témában és ezt nem engedik neked korlátlan ideig művelni, de remélem, hogy az idő majd minket igazol és később jó szívvel emlékszel vissza majd a nagy társasjáték partikra, a kinti focizásra is.
A kedvenc fagyid a vanília lett. Ami azért furcsa, mert korábban csak a hupikék törpikéset és a donald rágóst etted. Ez is mutatja, hogy alakul az ízlésed, már nem csak a külcsín érdekel.
Hihetetlen jó a humorod. Szinte minden nap megnevetteted a családod valami tréfával vagy beszólással. Ez a képeség nagyon fontos az életben, majd meglátod.
Nem tudom mi leszel, ha nagy leszel. Annyi minden érdekel: a matek, a természettudományok, az elektronika. Mindenbe belekóstolsz egy kicsit. Tegnap kérdeztelek, azt mondtad, autószerelő leszel. De azt hiszem, ez csak a hétvégi szerelés eredménye a papával.
Szeretsz tévézni, még mindig a Spongya Bobot imádod, remélem ez még változni fog! ;)

Büszke vagyok rád, hogy ezt a levelet most már el fogod tudni olvasni (ha kinyomtatom és nem az én macskakaparásomat kell böngészgetned). Az olvasással megnyílik majd előtted egy új világ is. Már nem csak minket hallgathatsz, ahogy felolvasunk neked, te magad is bővítheted a tudásod ezáltal. Már kivettél egy halom könyvet a könyvtárból, kiváncsian várom, mi lesz a sorsuk.

Mire ezt a levelet olvasod, már tudni fogod, hogy a szülinapi bulid a bowling teremben lesz a régi barátaiddal és persze az újakkal. Remélem nagyon jól fogod magad érezni.

Nagyon szeretünk téged! Boldog születésnapot!
(A cikket beküldte: boldogzokni)Nyári táborok
Háromféle csoportosítás létezik, s ezek mindegyikét érdemes figyelembe venni, amikor a létező kismillió tábor közül kiválasztjuk a legmegfelelőbbet. Álljon itt rövid magyarázat mindegyik típushoz. »
Óvodáztatási támogatás
Egy cikksorozatot szeretnék írni a gyermekeink után igénybe vehető kedvezményekkel kapcsolatban, mert úgy látom, sokakat érint a téma. Hiánypótló dolognak tartom, hiszen napi szinten nyílnak fórumok ugyanazzal a kérdéssel kapcsolatban, a válaszok pedig nem minden... »
Minden jog fenntartva © 2023, www.anyalettem.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) anyalettem.hu | WebMinute Kft.