Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
WC papír guriga - Ne dobd ki, inkább alkoss!

Apa elhatározta, hogy nem dobjuk ki a WC papír gurigákat, mert milyen jópofa dolog, majd csinálunk belőle valamit.
Elkezdtük gyűjteni őket egy szekrény polcán. Amikor megelégeltem a mennyiséget és az általuk elfoglalt helyet is sokalltam már, éreztem, eljött az idő az alkotásra. :)


Néhány ötletet összegyűjtöttem, hátha más is kedvet kap. :)

Vár

Mi egy várat készítettünk belőlük.

Hozzávalók:
20 db WC papír guriga
4 db konyhapapír guriga (hosszabb)
1 nagyobb kartonpapír
1 keményebb piros rajzlap (fehér is jó, befestve)
olló
ragasztó
festék
ügyes gyermekkezek
elszántság :)

Először tervezzük meg a várat, hogy lássuk mekkorára kell vágni a kartonpapírt.
Mi egy négyzet alakút készítettünk 5 gurigából álló falakkal, a sarkokon a tornyokkal.


Itt kérem komoly munka folyik :)


A bástyák széleit, a kaput és az ablakokat, ha szeretnétek bevágni, akkor érdemes még felragasztás előtt megejteni. Erre én is utólag jöttem rá. Felragasztás után már kicsit nehezebb a dolog.

A bástyák elkészítése után ragasszuk fel a gurigákat a papírra.
A tornyokra a tetőt piros rajzlapból készítettük. Én kapcsozógéppel kapcsoztam össze, mert elég kemény volt a papír és a ragasztó folyton elengedte.

Miután megszáradt, kezdődhet a festés-mázolás. :)
A megszáradt festékre még rajzoltunk néhány "téglát" utólag, hogy jobb legyen a vár hangulata.

Mehetnek bele katonák, kisebb lovak és kezdődhet a csata! :)


Egyéb ötletek WC papír gurigákhoz

Távcső
Ehhez két darabot össze kell ragasztani és kifesteni. Máris lehet kukkolni vele a világot! :)

Méhecske, pillangó
Kartonpapírból ragasszunk a gurigára két szárnyat. Az alján 6 darab lyukat kell fúrni ollóval és zsenélia drótot belefűzve meg is vannak a lábak. Csíkosra színezve méhecske, de lehet pillangó is akár.

Ceruzatartó
A kifestett gurigákat ragasszuk kartonpapírra állítva. Tetszőleges mennyiséget lehet felragasztani, a konyhapapíros gurrigából levágva ki lehet hosszabb tartókkal is egészíteni. A gurigák elé ragassz 1-2 színezett gyufás skatulyát az apróbb dolgoknak.

Torony
Ehhez jó sok guriga kell. Érdemes ragasztás előtt megtervezni, hogy a rendelkezésre álló mennyiségből mekkora torony jön ki. A lényege, hogy a különböző szinteken egyre kevesebb gurigát ragasztunk a kartonpapír négyzetekre.
Ha nem ragasztjuk, csak építjük, akkor versenyt is lehet rendezni belőle, ki tud többet feltenni anélkül, hogy ledőlne. :)

Virág függő
A gurigákból két ujjnyi vastag hengereket vágunk ki. A hengereket kézzel kicsit átfomáljuk, hogy szirom formát kapjanak, majd egymás mellé ragasztjuk őket körben. Kifestés után az egyik szoromra egy szalagot kötve szép dísze lehet az ablaknak. A szirmokon átsüt a fény és nagyon dekoratív.

Adventi kalendárium
Szerintem ez a legegyszerűbb sk adventi kalendárium, mert nagyon könnyű legyártani belőle a 24 kis "zsákot". Ehhez nem kell mást tenni, mint a gurigákat szép színes papírral beborítani, majd az egyik végét összeragasztani. Máris kész a kis ajándék tartó, amiből ha 24 darabot egy színes kartonra ragasztunk, kész az adventi kalendárium. Karácsonyi hangulatú matricákkal díszíthető.


Határt csak a fantáziánk szabhat.
Annyit mindent lehet még ebből az egyszerű tárgyból készíteni.
Ne dobd ki, inkább alkoss!


Kreatív játékok gyerekeknek
Mit tehetünk, ha be vagyunk zárva a lakásba már három napja, mert rossz az idő? Bizony, ilyenkor ősszel ez már gyakran előfordulhat. Nem kis fejtörést okoz nekünk, felnőtteknek, hogyan kössük le a gyerkőcök figyelmét. Kicsit nézzünk körül a közvetlen... »

Ringató dalok, mondókák
Kisfiammal járunk a ringató foglalkozásra és azt veszem észre, alig várja hogy mehessen. Nagyon jó tapasztalatom van, szívesen megyünk. Összegyűjtöttem néhány dalt és mondókát, amit ti is együtt dalolhattok, mondhattok a kicsikkel akár otthon is. »
Minden jog fenntartva © 2022, www.anyalettem.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) anyalettem.hu | WebMinute Kft.