Kategória: Anyák és a szervezés

5 tipp, hogy olcsóbban vásárolj a gyerekednek

5 tipp, hogy olcsóbban vásárolj a gyerekednek A használt ma már nem azt jelenti, hogy foltos, szakadt vagy kifakult. Legtöbbször senki se mondja meg, hogy használtan vetted a babaruhát, a kiságyat, a babakocsit vagy a gyerekjátékot. Tedd fel apróhirdetésbe, amit már kinőtt a gyerek, amire már nincs szükségetek, és az árukból vegyél a gyerek korának és érdeklődésének megfelelőt. Természetesen vásárlásnál is spórolj, böngészd az apróhirdetéseket!

A régi árából frissítsd a gyerek ruhatárát

A kicsik a gyerekruhát 1-3 hónap után kinövik. Később ugyanez a helyzet a nyári és téli holmikkal is. Egy tél és a következőre lehet nagyobb kabátot és anorákot venni. A ruhák gyakran testvérek között öröklődnek, azonban állandó munkát jelent a ruhák ki- és bedobozolása, méret és évszak szerinti címkézése, ráadásul azt is előfordul, hogy a kisebb testvérnek nem jók az öröklött ruhák. Első télen még nagy a drága anorák, a következő télen már kicsi. Az unokáknak pedig teljesen felesleges babaruhát őrizgetni 25-30 évig, jobb eladni. A zsúfolt babaruhabörzéken egész nap ott kell ülni és ki kell fizetni az asztalpénz akkor is, ha egyetlen ruhát se adunk el. A vevőknek se kényelmesebb: nagy a tumultus, ha ott a gyerek, akkor rá is figyelni kell, ha nincs ott, akkor pedig rohanni kell. Csecsemőruhát, télikabátot és téli sapkát olcsón és kényelmesen az apróhirdetési oldalon lehet vásárolni. Itt nem vagyunk időhöz kötve, alaposan meg lehet nézegetni a képeket, össze lehet hasonlítani a kiválasztott babaruhákat és üzenetben kérdezni is lehet az eladótól. Nincs stressz, többször vissza lehet térni, és mindent el lehet intézni, amíg a gyerek alszik.


Senki se mondja meg a babakocsiról hányadik gyerek használja


Sokan keresnek használt babakocsit akkor is, ha ki tudnák gazdálkodni a pénzt egy újra is. Az új babakocsik árának feléért jó állapotú, használt babakocsikat lehet találni, és a nagy kínálat miatt olyan szempontokat is könnyebb figyelembe venni, hogy beférjen a liftbe, átfordítható legyen a tolókar vagy nagy kereke legyen. Mivel sokan keresnek babakocsit, adj fel apróhirdetést, ne porosodjon otthon a „kinőtt”, évek múlva a lomtalanításban landoló babakocsi, már másnap elviheti egy kismama születendő gyermekének.A gyerekszobát évről évre, ahogy nő a gyerek, átrendezzük

Kezdetben kell kiságy és pelenkázó, de ezeket 1-2 év múlva le kell cserélni. A csecsemő életéhez szükséges bútorokat könnyű eladni apróhirdetésben, mert sokan keresik az olcsó és használt gyerekbútort. Ha eladod a régit, nem kell spórolnod az újra, így lesz a rácsos ágyból gyerekágy, kandallórács, játéktároló, fa és műanyag kisszék vagy kisasztal evéshez, rajzoláshoz. Az ár mellett a józan ész is azt mondja, nem érdemes új bútor venni a gyereknek, bőven megfelel a jó állapotú használt, mert a drága (és sokszor giccses) holmikat a gyerekek ugyanolyan gyorsan leamortizálják, saját kedvük szerint dekorálják, mint a használtakat. Nem mellesleg a retro még mindig divat és igazán trendi gyerekszobát vadászhatsz össze, ha a hirdetések között nézelődsz.


Gyerekjátékokat sem érdemes túl hosszan őrizgetni

A gyerekek fejlődésével együtt a gyerekjátékok is változnak és egy idő után csak gyűlnek a játékhalmok a nappali sarkában. Ha apróhirdetésben eladod a régi vagy nem használt játékokat, pihenőszéket, az árából vehetsz új hintát, a gyerek korának és fejlettségének megfelelő játékot. Gyerekjátékból bőséges a kínálat: Fisher Price és Lego Duplo minden mennyiségben előfordul az apróhirdetések között, de vannak autók, formabedobók, Barbik, logikai bizgentyűk, kirakók, ceruzák és nyomdák. A rokonoktól kapott ajándék sem mindig telitalálat, ha a gyereket egy hónap után sem érdekli, szinte új állapotban mehet fel az apróhirdetésbe. Régi játékok után is az apróhirdetésekben érdemes kutatni. Ha a gyerek egy 5-10 évvel ezelőtt készült hercegnős mesefilmbe szeret bele, a babát csak a neten tudjátok levadászni, mert a boltokban már nem kapható.

A Startaprón 3 kattintásból feladhatod az apróhirdetésed, akár eladni, akár vásárolni szeretnél. A népszerű aukciós oldalakkal ellentétben, itt előtte nincs feltöltési díj és utána nincs jutalékfizetés. Csak akkor kell fizetni, ha hirdetés kiemelést kérsz. A belső keresővel gyorsan megtalálod pl. a miskolci anyukákat, akik eladni vagy venni szeretnének babakocsit, gyerekruhát, gyerekjátékot vagy gyerekbútort. Tudtad-e hogy évi 200 ezer forint alatt adómentes bevételed lehet a használt holmik eladásából? Érdemes belevágnod, adni-venni a gyerekholmit!Fotók: Thinkstock
(A cikket beküldte: anika77)


14. őszi BabyMarkt Babaruhabörze és Gyerek Expo
14. őszi BabyMarkt Babaruhabörze és Gyerek Expo Időpont: 2011 szeptember 17. szombat Helyszín: Hungexpo „B” csarnok 1101 Budapest X. ker Albertirsai út 10. I. kapu Nyitás: 8 óra Zárás: 16 óra, Szombati belépő: 1200.- Gyerekeknek a belépés ingyenes! »

Látogatók várjanak!
Szülésemről, illetve az azt követő néhány horrorba illő napról szeretnék írni. Én magam azt hittem, imádni fogom a látogatókat, akik a kisbabánkat csodálni jöttek, ma már azt mondom, az első hétre az ajtóra lakatot kellett volna tennem. Minden kismamának ajánlom figyelmébe történetem! »
Minden jog fenntartva © 2023, www.anyalettem.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) anyalettem.hu | WebMinute Kft.