Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


A hozzátáplálásról, és ami nagyon kiborít...

Na 4 hónapos lett, jajj de jó, már lehet neki adni almát, stb. - mondta anyukám. Én húztam a számat nem akartam, de szinte lehurrogtak, hogy miért nem? Ilyenkor jön, amitől frászt tudok kapni, hogy "Óóó, hát ti már ilyenkor a pörköltet ettétek nokedlivel, és semmi bajotok nem volt..." Miért baj, ha odafigyelek hogy mit, mikor és milyen minőségű ételt eszik a gyerekem?

2010. január elején született meg a kislányom! 4 hónapos koráig csak szoptattam, utána elkezdtük kóstolgatni a gyümiket, de rendesen csak 6 hónapos korától eszik főzit, gyümit! Szívem szerint 6. hónapig csak anyatejet adtam volna neki.
A probléma 4 hónapos korában kezdődött, amikortól már "lehet" adni gyümiket. A nagyszülők és a rokonok miatt. Nem őket hibáztatom, hogy akaratom ellenére már akkor elkezdtük, mert én vagyok az anyja, én döntöm el, hogy mikor kezdjük el a hozzátáplálást, de szinte lelki stressz alatt voltam. Már nem tudtam, mit csináljak, együnk, vagy ne együnk. Határozottabbnak kellett volna lennem...
Na 4 hónapos lett, jajj de jó, már lehet neki adni almát, stb. - mondta anyukám. Én húztam a számat nem akartam, de szinte lehurrogtak, hogy miért nem? Ilyenkor jön, amitől frászt tudok kapni, hogy "Óóó, hát ti már ilyenkor a pörköltet ettétek nokedlivel, és semmi bajotok nem volt..." Kiborulok ettől nagyon!
Ha megyünk vendégségbe, rokonokhoz, ismerősökhöz, kérdezik: na és mit eszik már Hanna? Én meg mondom azokat az ételeket ugye, amiket a korának megfelelően szabad enni. Hát ilyenkor kezdődik megint az a bizonyos mondat... A hajam égnek áll!
Eljött az 5. hónap és egy születésnapi bulin voltunk. Torta, sütemények, stb. Magam is meglepődtem, hogy milyen mérges lettem, amikor tényleg csak megnyalatták Hannámmal a tortának a habját. De én totál ki voltam bukva, hogy miért kell már most édességekkel tömni, eleget fog még ilyeneket enni. Na hát mondanom sem kell, hogy nézett rám mindenki!
6 hónapos lett, elkezdtük a főziket, és már napi kétszer evett szilárd ételt. Egyik nap az egyik nagymama, megkérdezte, hogy milyen bébiételt szoktam venni. Mondtam neki, hogy csak minőségit veszek (márkanevet nem mondok). Figyelem, hogy ne legyen hozzáadva plusz cukor, ha van választási lehetőség, akkor, ha lehet a biot veszem, meg tejfehérje, gluténmentes, stb., ugye amire ilyenkor kell figyelni. Megint jött a válasz, hogy régen ilyenek nem voltak, stb. Meg, hogy túlzásba viszem, nagyon féltem a kislányom. Miért baj, ha odafigyelek, hogy mit és milyen minőségű ételt eszik a gyerekem?
Csak én vagyok ezzel így? Vajon tényleg túlzásba viszem?
Szerintem a mai "fiatal, modernebb" anyukák jobban odafigyelnek ezekre a dolgokra, és teljesen más a gondolkodásunk ezen a téren, mint például a szüleinknek, nagyszüleinknek.

Remélem ezzel senkit nem bántottam meg, de már nagyon idegesít, hogy ennyire beleszólnak ezekbe a dolgokba!
(A cikket beküldte: Andy03)A táplálástól az étkezésig
Az anyák ősidők óta szeretettel gondoskodnak gyermekük táplálásáról.A helyes táplálkozás-az egyéb környezeti és öröklött tényezőkkel együtt-biztonságos alapot nyújthat ahhoz, hogy csemetéink egészséges felnőtté váljanak. »

Más-más Nekem mégis mindkettő egyformán édes
Sikertörténet a mai napig, tovább majd az Élet írja. Egy gyönyörű danka kislány ihlette, Anya leírja Te olvasod :-). Amikor Dankád születik, keresed kutatod kik vannak ugyanilyen helyzetben. Azért írom le, hogy ne érezd magad szörnyű anyának, a poklot mindenki... »

Minden jog fenntartva © 2020, www.anyalettem.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) anyalettem.hu | WebMinute Kft.