Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Kategória: Egyéb babás témák

A járókák ideje lejárt?

Egy magazinban megjelent cikk kapcsán jutottak eszembe ezek a gondolatok. Kissé felháborított az írás, mert egyoldalú volt és szerintem jó lett volna ellenvéleményt is olvasni..... Ezért én most írok......

A minap olvastam egy babákról és kismamákról szóló magazinban erről. Az egészben az volt a furcsa, hogy az összes hozzászóló kismama véleménye egyértelműen az volt, hogy van ugyan némi haszna, de mégis csak fölösleges pénzkidobás.
Szerintük ez már már szimbóluma a babaságnak, úgy mint például a cumi vagy a bébikomp, muszáj venni mert a szomszéd gyerekének is van alapon.

Először is régen rossz azért venni valamit, mert másnak is van, másrész véleményem szerint a járóka nagyonis hasznos dolog. Nekem csak a hálósról van tapasztalatom, ami eddig csupa jó. A fiam négy hónaposan kapott egyet. Azóta használjuk.

Az egyik vélemény a következő volt:
- minek korlátozzuk, hadd mozogjon szabadon, nem is szeret benne!
Ez a legnagyobb lutri ha járókát készülünk venni, nem tudjuk szeret-e majd benne a babó. Ami a szabad mozgást illeti, az én fiam csak akkor van benne, amikor a házimukát végzem, amúgy a szőnyegen játszik. Inkább ott essen-keljen mint a parketten, szerintem.

Valaki azt írta, veszélyes, ki tud esni belőle, most nyolc hónapos a fiam, de épp csak a két szeme látszik ki belőle, mondom én csak a hálósról tudok írni, úgy emlékszem a fa járóka amikor néztük, fel is tűnt hogy elég alacsony, abból el tudom képzelni, hogy kiesik, kimászik egy kicsi emberke. Nekem a fajáróka azért nem jön be, mert a fiam a kiságyában is remek hátast tud dobni, egyszer jól be is ütötte a fejét, a hálósjárókában ilyen szempontból biztonságba van.
Ami a legfelháborítóbb volt az egészben, hogy egy olyan vélemény nem volt, ami kicsit is hasznosnak találta volna. Emlékszem az egyik anyuka azt találta írni, hogy igaz vettek egyett, de nem szereti beletenni a gyereket, inkább leteszi a szőnyegre hadd másszon, akkor is ha ő éppen főz a konyhában, úgy is mindig az a vége hogy odamászik hozzá és ott játszik.

Gondolom látszik, hogy én járókapárti vagyok, és a babóm is.
Összefoglalom az előnyeit(szerintem):
- biztonságban tudom a gyerkőt míg dolgozom,
- nyugodtan alhat benne(alszik is), ha közben elálmosodik
- gyakorolhatja a felállást, leülést anélkül, hogy megsérülne,
- akár az udvaron is felállítható, a fenti célokból,
- és nem utolsósorban, ha pár percre kell biztonságba helyezni a babát, akkor is jobb, mint a kiságy, főleg ott, ahol hajlamos elaludni pár perc alatt a kiságyban a gyerkőc, ill. hajlamos felcserélni a nappalt az éjszakával.
Egyébként ajánlják is, hogy nappal ne a kiságyban hanem pl. járókában altassuk a babát, hogy megtanulja a különbséget az éjszaka és a nappal között.
(A cikket beküldte: scorpiolady)A tornanaci, a szoptatás és a koktélruha esete a Renault Clio-val
Jaj, azt se tudom, hogy hol áll a fejem. A kocsi szervízben, Balázsnak holnapra tornanadrág kell, Attilával hétvégén egy partyra megyünk, nincs egy rongyom se. De ide vagyok szögezve, mert Pankát 2 óra múlva szoptatnom kell – sopánkodtam a telefonba Kitty barátnőmnek. »

Amikor nem megy a szoptatás, pedig van tej
Cikkemmel arra hívnám fel a figyelmet, ami szerintem nem csak nekem probléma, bár az ember önbecsülésén könnyű sebet ejteni, főleg ha első babáját várja... Én már a harmadiknál élem át ugyan azt: van tejem, nagyon sok tejem és nem szopik a babám! Szeretném a... »

Minden jog fenntartva © 2020, www.anyalettem.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) anyalettem.hu | WebMinute Kft.