Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Szobatisztaság 4 hónaposan

Hihetetlenül hangzik, de egy ilyen pici baba is képes tudatosan irányítani az ürítési folyamatokat. Bár korábban már olvastam erről, csak akkor hittem el, amikor a kislányomon tapasztaltam.
A nálunk EC módszerként ismert elmélet arra épül, hogy a csecsemőknek körülbelül 6 hónapos korukig van egyfajta tudatosságuk a vizelet- és székletürítésükkel kapcsolatban, képesek akaratlagosan ellazítani a záróizmukat.


Még a várandósságom alatt olvastam az EC módszerről, ami röviden összefoglalva korai, pár hónapos kortól elkezdett biliztetést takar, ezzel együtt természetesen a babák pelust sem viselnek. Mivel általában érdekelnek a megszokottól eltérő dolgok, gondoltam, miért is ne próbálhatnánk ki. Ha nekünk mégsem sikerül, legalább megpróbáltuk.
Anyukám persze nagyon szkeptikus volt, és azt mondta, hogy inkább senkinek nem beszél előre a tervemről, mert ha kudarcot vallunk, jönnek az "én előre megmondtam, hogy nem fog menni" típusú megjegyzések a rokonság köréből.

Az első hetek borzasztóan kimerítőek voltak a kislányommal, így eszembe sem jutott az én nagy tervem. Egyszer, pár hetes korában - talán 4 hetes lehetett - éppen az ölemben ült szembe velem, "beszélgettünk". Észrevettem, hogy nagyon erőlködik, aminek eredménye nemsokára megjelent a pelusban.
Ezután minden étkezés után beültettem az ölembe, és ő szépen hozzászokott, hogy így kakiljon. Még ha nem kellett neki, akkor is megpróbálta. Máskor, máshogy nem volt hajlandó, csak így. Ekkor még volt rajta pelus.
Aztán egyszer, úgy gondoltam, hogy ideje levenni és kipróbálni a bilit. Elsőre sikerült. És a leghihetetlenebb dolog csak most következik.
Valamelyik este nem tudott elaludni, nyöszörgött, sírdogált, lerúgta a takarót. Többször bementem hozzá, hogy nem éhes-szomjas stb. Egyik sem volt. Mondtam a férjemnek, már csak azt nem néztem, hogy nem kell-e kakálnia. Ráültettem a bilire, a 4 hónapos kislányom elrendezte a dolgát, pár perc múlva már aludt is.
Képes volt 4 hónaposan visszatartani!!!
Sajnos egyelőre a pisivel még nem sikerült mindezt megvalósítani, úgyhogy továbbra is használunk pelust, de legalább félig szobatiszta.
(A cikket beküldte: borsibaby)Egy pár elnyűtt papucs
Úgy vélem, a szülés utáni depresszióról sokkal többet kellene beszélni. Első kislányunk születése után kemény próbatétel volt számomra ez az állapot. És most, második kislányunk születése után sajnos újra "meglepett". Igyekszem javítani az állapotomon. Kavargó... »
Anya, nő és feleség egy személyben
Kétgyerekes anyaként és pszichopedagógusként azt gondoltam, nekem minden szuper jól fog menni a gyerekekkel, aztán amikor egy papírra a nevem mellé felkerült a gyes-neurózis diagnózis, eldöntöttem, hogy kimászom ebből. Most jól vagyok, és a szakmám segítségével... »
Minden jog fenntartva © 2022, www.anyalettem.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) anyalettem.hu | WebMinute Kft.