Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Anya, kiskorodban te sem tudtál számolni?

A lányom mostanában több olyan emléket hozott elő belőlem, amit kezdtem a gyászom után eltemetni, feledni.
Az egyik a villamosról való leszálláskor jutott az eszembe.
Figyelmeztettem, siessen le és felszállni, mert odacsukhatja az ajtó!
- Óvodás koromban szeretett édesapám a hónom alatt fogva próbált leemelni a buszról, amikor is a sietős buszsofőr bácsi bezárta az ajtókat, odacsukva apukámat a két ajtó közé, kezében velem!


Kora este van. Kislányom számol, csak úgy az ujját segítségül véve. Bekukkantok, rámosolygok és arra gondolok: milyen jó, hogy kedve támadt hozzá és nem kell "kínozni" a kötelező, hasznos gyakorlással.
Apa szól: Menj fürödni, mert kezdődik a kedvenc műsorod! Kis idővel később, mire kiderült számára, hogy nem történik semmi, benéz hozzá. Ráförmed, amiért még mindig számol, azt gondolván, csak játszik. Megnézi a könyvét, ellenőrzi az eredményt. Mivel vannak hibák, már tényleg felháborodik és gondolkodás nélkül csúszik ki a száján: hülye vagy!
Erre azok a hatalmas szemek megtelnek könnyel, szája lefelé görbül.
Mélységesen megbántották!
Mondom neki: Gyere, nincsen semmi baj! Fürödjünk! Majd holnap kijavítjuk a hibákat.
Apa tovább magyaráz, én pedig csendben jegyzem meg: Ne bántsd, inkább örülj annak, hogy akar! Magától! Az a dolgunk, hogy segítsük, biztassuk, dicsérjük!!!
Fürdőben ér a következő kérdés: Anya, kiskorodban te sem tudtál számolni?
- Nem, apukám odaült megtanítani!
Ezek a szavak eszembe jutatták azokat a pillanatokat, amikor még az édesapám hétvégén délután leült mellém és elmagyarázta a számolást. Szinte láttam Őt magam előtt, hallottam a hangját, éreztem a régi otthonunk fotelját, amiben akkor ültem...
Mélységesen fájt, mert az apukám már 11 éve nincs közöttünk.
Valamint az is nagyon elszomorított, hogy a kislányom édesapja ezt nem teszi ugyanúgy, mint anno az én apukám!
Másnapra Apa elgondolkodott a dolgon, megbánta már hirtelen indulatát. Konyhába érve látom ám: Apa és lánya ül az asztalnál. Apa a kezén mutatva segít a házi feladat megoldásában...
(A cikket beküldte: Becseibea)Az olvasás nagyszerű élmény! – angol nyelv játékosan, észrevétlenül, jókedvvel
Igen, ha hiszi, ha nem, nagyon sokat tehetünk annak érdekében, hogy már az egészen kicsik is megszeressék! az angol nyelvet. Bizony direkt írtam felkiáltójellel a megszeretni szót, mert hiszem, hogy ha egy lurkó megszereti adott esetben az angol nyelvet, a... »

Anyának lenni ...
Nem tudok más címet választani, hiszen sokszor a legegyszerűbb a legkifejezőbb. Anya vagyok, gyermekem van... ez zakatol hónapok óta a fejemben. Csodálatos érzés... minden pillanata gyönyörű, egészen azóta, hogy megfogant bennem, és megtudtam, hogy anya lehetek végre én is. »
Minden jog fenntartva © 2021, www.anyalettem.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) anyalettem.hu | WebMinute Kft.