Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kategória: Egyebek az anyaságról

Az anyák megpróbáltatásai a csemetéik mellett a gyermekkórházban

2011. január 15-én az esti órákban kórházba kellett mennünk a 18 hónapos kislányunkkal, aki gégegyulladás miatt majdnem megfulladt.
Gondoltam, hogy hosszú lesz és kegyetlen, de hogy ennyire, azt még álmomban sem gondoltam volna.


2011. január 15-én, az esti órákban kórházba kellett mennünk a 18 hónapos kislányunkkal, mert befulladt. Az ügyelet, amit már másodszor jártunk meg 2 nap alatt, már nem tudott semmit tenni érte.
Bementünk a kórházba. Felvették a kislányt, ellátták. Már első körben közölték, hogy a gyermek mellett maradhatok éjjelre-nappalra. Ha szeretnék pihenni, akkor 3000 Ft/nap az anyaszállás. Ezért fürdési, étkezési és szállás lehetőséget kapok. Vagy 2000 Ft/nap fürdés és szállás, vagy a 3. lehetőség. Ingyen ülhetek az ágya mellett egy stokin, aminek még támlája sincs. Ha az anyaszállót választom, nincs hely. Még ha ki szeretném fizetni, akkor sem. Egyébként meg a szálló a földszinten lenne, az osztály pedig az 1. emeleten...
Mivel a kislányom mellett szerettem volna maradni, a széket választottam. Ha szállásra megyek, akkor annyi erővel haza is mehettem volna ingyen, hiszen helybéli vagyok.
Felkerültünk az osztályra, a szobában már volt egy korombeli anyuka. Annyi idős kislánnyal, mint mi és ugyan azzal a problémával. Mikor beléptünk, láttam, hogy plédek hevertek a földön. A másik anyuka már meg"ágyazott" magának, a hideg padlóra.
Elszörnyedtem.
Nemsokára a kislányok elaludtak, mi még társalogtunk anyukával. Aztán elfoglaltuk a "szállásunkat". Ő a hideg, kemény padlón, én a hideg, kemény, hokedlin...
Azt hittem, sosem lesz reggel. Egy szikrát nem tudtam pihenni. Fájt mindenem. A másik anyuka sem volt jobb állapotban, csak ő még fel is fázott, mert éjszakára a fűtést is visszavették. Majd meg fagytunk...
Aztán másnap ismét jött a hideg zuhany.
A légúti osztály egybe van nyitva a fertőző részleggel, ahol hányós, hasmenéses és még kitudja mivel fertőzött gyerekek várták a gyógyulásukat. Ez még nem is volt olyan ijesztő, csak mikor kiderült, hogy nekünk a mosdó ott van túl a fertőző osztályon, ahova a fertőző betegek hozzátartozói jártak a bilikkel és ágytálakkal.
Egész nap nem mentünk mosdóba inkább. Csak mikor már nem bírtuk tovább, csak hogy nehogy valamit összeszedjenek a gyerkőceink a már meglévő betegségek mellé.
Sajnos a szobatársam kislánya a nagy óvatosság és az állandó kézmosások ellenére is megfertőződött Rota vírussal. Infúzióra került. Én meg már csak reménykedem, hogy megússzuk. Hosszú 3 nap volt…
Végül arra akartam kilyukadni, hogy itt a városunkban van pénz arra, hogy csillivilli magánrendelők, luxus fogászati klinika, és mindenféle legyen, amire talán szükség sincs. És közben meg anyukák, akik a gyermekeik mellett szeretnének lenni, a földön alszanak. Ahol mások egyébként járnak-kelnek. Még egy vacak matrac sem jut. A fűtést leveszik, a mosdókban áldatlan állapotok uralkodnak. Káosz káosz hátán. A nővérek szerint nincsenek ellátva a gyerekek és még sorolhatnám, hogy mi volt.
És a külföldi ide jár gyógyulni? Akkor milyen lehet náluk az egészségügy? Vérfagyasztó!!!
Kíváncsi lennék, hogy a nagykutyák gyerekei is ilyen körülmények között vannak-e. Biztosan nem...
(A cikket beküldte: meezy)Van ilyen is, sajnos
Ezt a történetet azért írom le, mert elszomorít a dolog. És hogy lássátok, van ilyen is, sajnos. 22 éves lány vagyok. A történetben szerepel egy idősebb "nő" is, akinek anyaként kéne viselkednie, de az én gondolkodásmódom sokkal érettebb. Legalábbis úgy érzem. »

"Felháborító, hogy nem veszik fel a cukorbeteg gyerekeket óvodába!"
Ada, Pataki Zita, Kocsis Tibor és Jókuti András is részt vett az Egy Csepp Figyelem Alapítvány sajtótájékoztatóján, amelyen bemutatták a „Belevalók” programot. Az Erős Antónia által létrehozott alapítvány azért indította el a Belevalók diabétesz... »
Minden jog fenntartva © 2022, www.anyalettem.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) anyalettem.hu | WebMinute Kft.