El lehet-e kényeztetni a kisbabát?

Már most rengeteg tanácsot kapok, hogyan ne kényeztessem el leendő gyermekünket...

Még nem alakult ki a teljesen 100%-os véleményem ebben a témában, ezért utánaolvastam, el lehet-e egyáltalán kényeztetni a babát azzal, hogy ha sír, akkor a karomba veszem?


Ha sír a baba, és felvesszük, sétálgatunk vele, akkor megnyugszik - egy időre. De ha visszatesszük az ágyába, minden kezdődik előlről. Gondolom sok anyukának ismerős ez a helyzet... én pedig attól tartok velünk is ez fog történni :)

Dr. Spock szerint a bébit fél éves koráig egyszerűen nem tudjuk elkényeztetni azzal, hogy ha sír, akkor felvesszük. Hiszen mennyit is észlel ő a világból? Szerinte ennyi idős korban még nem tanulhatja meg, nem alakulhat ki benne az az elvárás, hogy a szülei a nap 24 órájában az ő óhajait lessék. Életük teljesen a jelenben zajlik, ezért ilyen gondolatokat nem is forgat a kis buksijában :)
Ha szükségleteit gyorsan és szeretettel elégítik ki, akkor a világ elég kellemes helynek is tűnhet a számára, kialakulhat benne az a bizalom, ami szerint ha történnek is néha rossz dolgok, azokat hamar helyre lehet hozni.
Én is ezt az elvet fogom követni, és nem fogom elkényeztetésnek tekinteni, hiszen csak jobbá akarom tenni a gyermekünk életét ezekben a nehéz hónapokban.


Az első hét hét
Szeretném megosztani veletek kislányom életének első 7 hetét. Én nem gondoltam, hogy ilyen nehéz lesz... De ennek ellenére muszáj, hogy gyermekeink érezzék, szeretjük őket, és mellettük állunk! »

Én vigyem a kis babát?
Egyszer volt hol nem volt, volt egyszer egy kicsi baba, akitől elvárták volna a nagyszülei, hogy ő utazzon hozzájuk. »
Minden jog fenntartva © 2024, www.anyalettem.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) anyalettem.hu | WebMinute Kft.