Kategória: Családi viszonyok

Két féle NŐ

Kétféle Nő létezik, az amelyik már szült gyereket és az amelyik még nem. Amíg az utóbbiak táborába tartozol hajlamos vagy egy túl idealizált képet alkotni, a terhességről, a szülésről és az azt követő babázós évekről. Mondhat neked bárki bármit, nincs az a panaszáradat álmatlan éjszakákról, hasfájásról, és kibújó fogacskákról, ami megingathat a hitedben, hogy anyának lenni csodálatos, és ez így is van jól.

Mert tényleg így van, anyának lenni a legfantasztikusabb dolog a világon!
-Én is úgy képzeltem, hogy majd amikor a csemetémet a keblemre ölelem egy csodálatosan könnyű szülés után, arcunkon dicsőült mosollyal várjuk a látogatókat, fogadjuk a gratulációkat.
-Úgy hittem , hogy végre eljött az én időm, nincs többé munkahely, nincs többé főnök, én osztom be az időmet és én diktálom a feltételeket.
-Hittem, hogy egésznap úszkálunk a baba illatú felhőtlen boldogságban, hogy az életünk nem lesz más csak móka és kacagás, nagyokat alszunk majd együtt, és milyen jó lesz, hogy sétálhatunk a friss levegőn, kihúzott derékkal, lobogó hajjal, vidáman kacarászó szememfényét magam előtt tolva. Ilyen és ehhez hasonló ábrándjaim voltak. A valóságban egy kicsit másképp alakulnak a dolgok…
-A gyermek világrajövetele nem olyan, mint a filmekben, persze vannak szerencsés kivételek. Vérrel, verejtékkel megszülöd, hirtelen anyává válsz, rájössz, milyen kevés is volt az a 9 hónap, a fölborult hormonjaid pedig egy bizonytalan bőgőmasinává változtatnak. Amint meglátod, megérinted, megszagolod, az életed soha többé nem lesz a régi, a magabiztosságod oda, az élet örök aggódássá válik.
-A babaillatú boldogságban csak neked lesz furcsa szagod, nem győzöd cserélni a ruhád, ami a vissza büfizett anyatejtől illatozik, a kakis pelenkákról ne is beszéljünk, ami a gyermek korának előre haladtával egyre büdösebb…
- Az élet egy örökös körforgássá válik evés, alvás, fürdetés! De ez téged nem érint, ezeknek az élvezeteknek búcsút inthetsz, legfőképp az alvásnak.
-Az hogy te diktálod a feltételeket nem igaz, itt a főnököd. Igaz, hogy még nem beszél és 10 kg alatt van, mégis jobban tudja érvényesíteni az akaratát, mint bárki a világon. Itt nincs se szabadság, se felmondási idő, és tuti, hogy innen nyugdíjba se mehetsz!
-Sétálni visszont sétálhatsz: hóban, fagyban, zivatarban! A derekadat egy idő után már úgysem fogod érezni, leszakad a sok gyerek- és babakocsicipeléstől. A hajad - már ami meg maradt, - garantáltan nem fog lobogni, kiengedni se fogod , annak is örülsz majd, ha egy héten egyszer meg tudod mosni.
-Mindezek ellenére nincs az az áldozat, amit meg nem tennél érte, miatta bármekkora erőfeszítésekre képes leszel , és este, amikor nézed ahogy alszik, rájössz hogy mégis úgy van, ahogy hitted: ANYÁNAK LENNI CSODÁLATOS!!!!!!!!!
(A cikket beküldte: nicci)A legszebb karácsonyi ajándék
A legszebb karácsonyi ajándék... Februárban lettem 30 éves. Az ember azt hinné, 30 évesen már felnőtt nő. Van egy vagy két gyereke, férje, állása. Önálló döntéseket hoz, beletanul az anya szerepbe. Az anya - gyermek kapcsolat kihatással van a jövőnkre. »

Testvérmentes övezet
Naivan azt reméltem, megúszom húszhónapos fiam testvérféltékenységet, miután a húga megszületik. Tévedtem. Péter fiam nehezen viseli, hogy már nem ő a szülői, nagyszülői figyelem kizárólagos központja. Mióta Lilla megszületett, sokkal többször kéredzkedik ölbe... »
Minden jog fenntartva © 2024, www.anyalettem.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) anyalettem.hu | WebMinute Kft.