Kategória: Családi viszonyok

A legszebb karácsonyi ajándék

A legszebb karácsonyi ajándék...

Februárban lettem 30 éves. Az ember azt hinné, 30 évesen már felnőtt nő. Van egy vagy két gyereke, férje, állása. Önálló döntéseket hoz, beletanul az anya szerepbe.
Az anya - gyermek kapcsolat kihatással van a jövőnkre.


Anyukámtól nagyon sok mindent tanultam. Arra tanított, hogy mindig legyek udvarias, azt kívánjam másoknak, amit magamnak is kívánnék, legyen bennem empátia, segítő szándék.
Csupa - csupa jót kaptam Tőle.
Nem mondom, hogy nem volt felhőtlen a kapcsolatunk, mert én is voltam kamasz.
Voltak vitáink ez tény, de egy-egy veszekedés után, mindig egymás nyakába borultunk.
Anya próbált mindentől megvédeni, mert ugye az okos más kárán tanul, de én mindig mentem a magam kis buta feje után, ahogyan majd az én fiam is fog, és én sem fogom megérteni, hogy miért nem hallgat rám.
Sokszor ültünk a nappaliban éjszakákon át és egyszer csak azon kaptam magam, hogy anyu már nem úgy beszélget velem, mint anya a gyermekével, hanem, mint egy nő a legjobb barátnőjével.
Az évek során olyanok lettünk, mint a tojás. Ketten alkottunk egyet.
Olyan erős kapocs alakult ki köztünk, amit soha senki nem szakíthat el...
Sokszor adtunk egymásnak puszit és sokszor öleltük meg egymást, de ritkán mondtuk azt a másiknak: Szeretlek.
Egyszer egy nap megkérdeztem Tőle:
- Miért nem mondod ki?
Azt válaszolta: - Hát nem érzed?
- De igen, de néha jól esik hallani is...
Közelgett a karácsony, ilyenkor együtt ünnepel a család. Vacsora előtt mindenki kiteszi a kis ajándékát, ami a másiknak szánt, majd gyerekek és unokák bemennek a szobába.
Ilyenkor a nagyszülők (anyu és apu) meggyújtják a csillagszórókat, elindítják a cd-t, amin a Mennyből az angyal szól, majd csilingelnek.
Átadjuk egymásnak az ajándékokat és együtt örülünk neki.
Karácsony előtt megkérdezte anyukám, mi az, amire vágyok, mit szeretnék kapni. Azt feleltem, nincs szebb ajándék mint az, hogy együtt tölthetjük az ünnepet és hogy vagyunk egymásnak. Én ezt kérem.
Mégis kaptam:)
Az ajándékaim között volt egy kis csomag. Belenéztem és egy kis ládikó volt benne, amelynek átlátszó kék falai voltak és ezüst szegélye.
A ládikóhoz volt egy kis lakat, hozzá kulcs és a kis dobozban egy levél.

A kártyán ez állt:

Drága Adrikám!

Ez a kis ládikó nem üres! Tele van a szívem minden szeretetével, az öleléseimmel, a puszijaimmal. Csak gyújts meg egy gyertyát, s ha a fényénél elmosolyodsz, ott vagyok.
Ott vagyok, hol a szeretet fénye ragyog. Varázslatos gyönyörű ünnepet kívánok!

Nagyon szeretlek! Anyu

Alig tudtam végig olvasni, mert patakokban folyt a könnyem. Anyu szemébe néztem és úgy éreztem, megint egyek vagyunk.
A többiek nem értették a dolgot, csak mi ketten...
Egymás nyakába borultunk. Anya a fülembe súgta: Szeretlek:)

Számomra ez volt a legszebb karácsonyi ajándék, soha nem kívánok ennél többet.
(A cikket beküldte: Fortuna79)Két féle NŐ
Kétféle Nő létezik, az amelyik már szült gyereket és az amelyik még nem. Amíg az utóbbiak táborába tartozol hajlamos vagy egy túl idealizált képet alkotni, a terhességről, a szülésről és az azt követő babázós évekről. Mondhat neked bárki bármit, nincs az a... »

Biztonságos táplálás
A csecsemők, kisgyermekek táplálásakor fokozottan oda kell figyelni a a fertőzések megelőzése érdekében. Mind a szoptatásnál, mind pedig a tápszeres vagy szilárd táplálásnál megfelelő körültekintéssel kell eljárni a baba érdekében. Az alapvető szabályokat foglaljuk össze az alábbi cikkben. »
Minden jog fenntartva © 2023, www.anyalettem.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) anyalettem.hu | WebMinute Kft.