Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Kinek higgyek? - Védőnő kontra gyermekorvos

Biztos veletek is megtörtént már, hogy ugyanarra a számotokra egyszerűen megválaszolható kérdésre a védőnő és az orvos is mást válaszolt...Mit tehet ilyenkor az ember lánya, főleg, ha ez az első baba? Kinek higgyen?

Első gyerekes anyukaként, már a kislányom születése előtt bújtam az internetet, a szakkönyveket és a szaklapokat babás témákban. Hatalmas izgalommal vártam a doktor nénink és a védőnőnk első látogatasát otthonunkban. Ezer meg ezer kérdés fogalmazódott meg bennem, amiről pár helyen ellentétes véleményeket olvastam. Én kis naiv, gondoltam majd ŐK választ adnak kérdéseimre. Sajnos nem így történt.

Példákat most nem szeretnék felhozni, de szinte egy kérdésben sem egyezett meg a véleményük. Kislányom a minap múlt kilenc hónapos, de a helyzet azóta sem javult, sőt... Költözés miatt már a harmadik védőnőnket "fogyasztjuk", és dolgokról, amikről eddig azt gondoltam, hogy csak két ellentétes vélemény lehetséges, kiderült, hogy lehet négy is! :-)

Utolsó védőnőnk engem is ismer születésem óta, így talán ezért az ő véleményére adok a legtöbbet.
Az ember általában azok tanácsát fogadja meg, akiben megbízik, ők csak nem akarnak "rosszat". Másrészt viszont az is elképzelhető, hogy inkább a fiatalabb védőnőkre kellene hallgati, mert ők az "aktuális" dolgokat tanulják... Kérdezzük meg például anyukánkat, tudja-e mi az, hogy szeparációs szorongás? Manapság divat mindent valami hangzatos névvel illetni. Nem hiszem, hogy szüleinknek ennyi kétségük volt annak idején, ennyi ellentétes választ kaptak a kérdéseikre. Hogy ez miért van így, szerintem örök rejtély marad...
(A cikket beküldte: emily)Rebeka és a leukémia
Soha nem gondoltam volna, hogy leírom valaha mennyit szenvedtünk, mennyi álmatlan éjszakát, órákig tartó sírást okozott nekünk és kislányunknak ez a betegség. Most, hogy túl vagyunk rajta, úgy érzem, meg kell tennem. »

Anya lettem
Egy igazi csodaként éltem meg mind a négy fiam születését. Nincs is annál felemelőbb érzés mint mikor karjaiba tarthatja az anya gyermekét. Büszke vagyok a fiaimra mert becsületes, családszerető emberek lettek akik helytállnak a munkéjukban is. Három már családos... »
Minden jog fenntartva © 2020, www.anyalettem.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) anyalettem.hu | WebMinute Kft.