Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Kötődő nevelés! Már a csapból is ez folyik.....

Sokat gondolkodtam, hogy megírjam-e ezt a cikket, mert bizonyára lesznek, akiknek nem fog tetszeni. Úgy érzem, hogy mostanában mintha kicsit átestünk volna a ló túloldalára, már ami a kötődő nevelést illeti. Néha égnek áll a hajam, amikor olyasmit olvasok, hogy például az a jó, ha már azelőtt kielégítjük a baba igényeit, mielőtt elkezdene sírni, nehogy egyetlen percre is sírni hagyjuk szegénykét, mert akkor máris sérül az anya-gyermek kapcsolat. A kiságy meg egyenesen a fűmumus. Éjjelre ott a nagy családi ágy, nappal meg lehetőleg állandóan hordozzuk a babát, hiszen úgy házimunkázni is tudunk. A babakocsit is elfelejthetjük, legyen állandóan testközelben a baba.

Na, de vegyük sorra:
SÍRÁS: Szerintem egy újszülöttnek is kell alkalmazkodnia a családhoz, amelyikbe beleszületett. Az nem megoldható, hogy az anyuka a nap x órájában a pici igényeit lesse, különösen ha van(nak) nagyobb testvér(ek) is. Pláne, ha a nagyobb testvér sem több mint 2 - 2 és fél éves, netán még annál is kisebb. Neki is vannak igényei, nem hallgathatja folyton azt, hogy mindjárt, majd később, várjál már stb. Néha bizony előfordul, hogy a tesók közül az egyik sír – bár a nagyobbik inkább már csak nyafog - hiszen nem tudok osztódással szaporodni, és csak két kezem van. Nyilván nem hagyom órákig bömbölni, de nem tudom az első nyekkenésre felvenni.

HORDOZÁS: Félreértés ne essék, sokat hordozok, mert egy nagyon praktikus dolognak tartom. Mivel a nagyobbik gyerkőc is csak 2,5 éves, hosszabb úton ő ül babakocsiba , a kicsi meg jön a hátamra meitaiba. Gyakran takarítom a lakást hátamon a 10 hónapossal, de azért csinálom, mert muszáj, máskülönben nem tudnám megoldani; és nem azért, mert annyira élvezem a hajlongást és a földön csúszást 8 kg plusz súllyal a hátamon. Egy-egy délutáni játszóterezés után bizony előfodult, hogy sajgott a vállam. Néha igazi megváltás a babakocsi, és ha van választási lehetőségem, hát bizony azt választom.

ALVÁS: Én személy szerint nem tudok aludni, ha mellettem vannak a gyerekek. Nyaralás alkalmával előfodult, hogy egy ágyban aludtunk. Az enyémek izegnek-mozognak álmukban, ketten kétfelől rugdostak. Igenis jó ha van gyerekszoba, mert a szülőknek is kell magánélet. Ez nem azt jelenti, hogy feléjük sem nézek éjjel. Karnyújtásnyira vannak tőlem kétfelől a kiságyak és velük alszok én is a szobában. A pici még felébred szopizni éjjel, de ha jóllakott visszateszem a helyére. A kiságy egyébként jól tud jönni napközben is. Vannak helyzetek, amikor nekem is szükségem van 5-10 perc szünetre (szusszanásra), inkább, mint hogy túlfeszüljön a húr, ilyenkor irány a kiságy mindkettőnek.

Akinek jól esik és bírja, az persze nyugodtan hordozzon sokat, meg aludjon együtt a gyerekkel, de ne ez legyen az etalon és követendő minta, mint anno a 3 óránkénti etetés. Ne legyen az az anyuka szívtelen és rideg, aki kiságyat és babakocsit használ és akin nem lóg egész nap rajta a gyerek. Szóval szerintem ebben is, mint minden másban: jó, ha megtaláljuk az arany középutat.
(A cikket beküldte: miracska1979)Testvérmentes övezet
Naivan azt reméltem, megúszom húszhónapos fiam testvérféltékenységet, miután a húga megszületik. Tévedtem. Péter fiam nehezen viseli, hogy már nem ő a szülői, nagyszülői figyelem kizárólagos központja. Mióta Lilla megszületett, sokkal többször kéredzkedik ölbe... »
SMA - egy gyógyíthatatlan genetikai betegség - ÚJRAKEZDÉS
Hogyan lehetséges feldolgozni egy gyermek elvesztését?! Azt hiszem sehogyan! Talán inkább valahogyan túl lehet élni, ha akarja az ember és, ha van mellette valaki aki támogatja, szereti és megérti. Akkor talán idővel enyhül egy kicsit a fájdalom! »
Minden jog fenntartva © 2020, www.anyalettem.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) anyalettem.hu | WebMinute Kft.