Kategória: Egyebek az anyaságról

Megszületett, és már felnő lassan...

ANYÁNAK LENNI CSODÁS BOLDOGSÁG.
Fiam 14 éves lett, nemrég született, csodás kis krapek. Büszke vagyok rá. Olyan szíve van, és remélem, az életben senki nem fogja kihasználni jóságát. Nem úgy, mint engem, ezt biztos tőlem örökölte. Elindult és tart az életútján, sok kis döcögés volt, de mindenen túljutottunk. Rádöbbentem, kezd felnőni, rohan az idő.


Sok mindenen keresztülmentünk, sok mindenben segített, saját baját leszámítva mégis fogja, fogta kezem! Szívemmel rosszul voltam, fogta a kezem, éjjel ott volt, gyógyszert adott, kente a hátam, bármit megtenne!
Ovis kora óta segít, nekem, és másnak, felkarolt egy kisgyereket, most iskolába járnak együtt, jövőre ballagnak. De mi lesz szegénnyel fiam nélkül? Kisfiú anyukája el van kenődve, a fiam sajnálja, de neki lépni kell tovább. Én, mint anya, mindenben támogatom.
Szeret nekem főzni, teát csinálni, gondoskodik, aggódik, saját kis dolgaival meglep. Legyen puszi, azt mondja: - Anya, el ne hervadj, egy puszi neked! Pedig van neki is baja lelkileg, de boldog akar lenni. Tesz érte, hogy boldogok legyünk, és büszke vagyok rá. Még akkor is, ha nem veleszületett betegsége van. Ő az, aki beragyogja az életemet, és nem kell semmi más, csak érte élhessek.
Szent ég! 14 éves lett! Első személyi, és mi jön még?


Ezzel a verssel kívánok boldog szülinapot neki:

Fiam szülinapjára

Teljen a napod boldogan vidáman,
ezt a napot minden évben türelmesen kivártad.
Milyen nap van ma? Azt te is tudod jól,
születésnapodon kívánok minden jót!

Kívánhatsz ma bármit, egyet adok neked,
a legdrágább anyai szeretetemet!
Teljesíteném neked, mit szívedből szeretnél,
bármit megadnék, amit csak tehetnék!

De nem vagyok jó tündér, nem tehetek csodát,
látom az arcodnak halvány kis mosolyát.
Örül a szívem, mert te vagy a világon
az életet adó összes boldogságom!

Bánatos sose légy ott leszek veled,
tudnod kell s érezned, édesanyád szeret!
Ha rosszat is tennél, nem számít most semmi,
így lássalak száz évig még boldogan nevetni!

BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNOK, ÉDESANYÁD, KI BÜSZKE RÁD!
(A cikket beküldte: cicaanya)A baba csak biztos helyre születhet II.
Amint az első részben megírtam, kénytelenek voltunk költözni, mert a volt férjem már a gyermekekre sem volt tekintettel. Zsarolta őket, és bár a fiam gyűlölte a viselkedése miatt, a kislány mégis hiányolta és néha sírt is érte. »

Anya vs. dolgozó nő! Hogy is lehet ezt összeegyeztetni?
Mindig is volt állásom, volt, hogy egyszerre több is. Úgy érzem, hogy egy fiatal, egészséges, tanult ember nem engedheti meg magának, hogy naphosszat otthon lógassa a lábát. Na meg persze nagyon-nagyon kell az a fizetés is. :) De volt valami, amire sokkal jobban... »
Minden jog fenntartva © 2024, www.anyalettem.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) anyalettem.hu | WebMinute Kft.