Mi legyen a tízórai?

A gyerekek unják, hogy folyton ismétlődő ételeket fogyasztanak. Válasszunk egészséges és tápláló ételeket: gyümölcsöt, joghurtot, salátát, gazdag szendvicset! A gyermekek sokkal szívesebben táplálkoznak változatosan és szüleikkel együtt!

Ne tiltsuk meg nekik a gyorsételeket, hanem inkább csak magyarázzuk meg, táplálóak, de nincsenek bennük vitaminok, amik segítik hogy nagyra nőjjenek, hogy sokáig éljenek és hogy minél több barátjuk legyen! Ő is ezt fogja mondani a barátainak.
A zsebpénzüket semmiképpen ne vonjuk meg!
Legyünk velük barátságosak és mi is fogyasszuk ezeket az ételeket!

Sok gyerek stresszbe esett, mert minden napra meg volt tervezve, hogy mi a reggeli, az ebéd és a vacsora. Minden nap ugyanolyan szendvicset vittek iskolába!

Szinte görcsbe rándultak ha meghallották azt hogy "Gyere enni!" Fejlődésük lelassult, és inkább egyedül voltak egész nap.

Változatos ételeket készítsünk! - tanácsolják a szakértők.

A tízórai ízélményét dobjuk fel:
- uborkával
- majonézzel
- pirosarannyal
Vagy előző este elkészített gyümölcstálat is adjunk nekik, amit jóízűen elfogyaszthatnak az iskolában!

Minden nap más üdítőt csomagoljunk el nekik.
Például teát, narancslevet, baracklevet, szörpöt.

És még néhány tipp:
Mire felkelnek reggel készítsünk nekik müzlit, ahogy szeretik és pucoljunk nekik gyümölcsöt.
Vagy csak egyszerűen kekszet és teát, amibe bele tudják mártani.

Reggelire készíthetünk pizzát házi tésztából, vagy pedig előző este süthetünk is valamit:
- almáslepényt
- meggyes-almás-mákos-kakaós rétest
- palacsintát (egyéni ízlés szerint:kakaóval, lekvárral, túróval)

Egyes kutatások szerint a gyermekek sokkal szívesebben fogyasztanak szaftosabb ételeket reggelire! Éppen ezért paprikás túrót is tálalhatunk nekik kenyérrel és paradicsommal vagy pedig májkrémes kenyeret, vagy melegszendvicset!

Nagyon sok szerencsét kívánunk a szülőknek a gyermekek neveléséhez! És senki se feledje: a gyermekek sokkal szívesebben táplálkoznak változatosan és szüleikkel együtt!
Egyébként kérdéseitekkel forduljatok a gyermekorvosokhoz, hiszen ők is a gyermekek jólétért élnek és dolgoznak, ők is szívesen válaszolnak kérdéseitekre.
Szóval mégegyszer sok sikert!
(A cikket beküldte: en.szasza16)Lúdtalp elleni gyakorlatok ovisoknak
Gyakorlatok lábstatikai elváltozások megelőzésére, enyhítésére. Kisgyerekekkel végezhető játékos lábtorna. A gyakorlatokat a szülő próbálja ki mielőtt a gyerekkel együtt végeznék. Így ő már tudja mit kell csinálni. »

9 éves a BabaMama Expo
A legfontosabb 9 hónap és a babázás minden területét felöleli a 9. BabaMama Expo november 14-15-16-án a Budapest Sportarénában. Válaszok a várandósság és kisbabás időszak kimondott és kimondatlan kérdéseire, ingyenes szakértői tanácsok, izgalmas előadások és a... »
Minden jog fenntartva © 2024, www.anyalettem.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) anyalettem.hu | WebMinute Kft.