Kategória: Egyéb babás témák

Nyaralás gyerekkel!?

Az tény, hogy teljesen más, ha már gyermekkel tervezzük a nyaralásunkat, mint amikor még egyedül, vagy párunkkal kettesben töltöttük a pihenésünket. Amikor előszór jön el az ideje a nyaralásnak gyerekkel, akkor... hát nem biztos, hogy az első gondolatunk a pihenés lesz.

Ha belegondolunk abba, mi mindent kell elvinnünk, amit itthon kell nap mint nap a gyereknek, akkor biztos egy teherautó bérlése lesz az első teendőnk...
Tapasztalatból mondom, hogy minél jobban félünk a várható nehézségektől, annál több gondot okozunk magunknak, mert nem szabad bepánikolni, mindig a rosszra gondolni. Sajnos tényleg hajlamosak vagyunk a túlaggódásra, meg, hogy olyanok legyünk, mint amikor gyermekünket hazahoztuk a kórházból, és éjszakákon át képesek voltunk lesni, hogy biztosan vesz-e levegőt.
Minél jobban arra gondolunk, hogy nem fogjuk jól érezni magunkat, és csak rohangálni fogunk, akkor az biztos, hogy így is lesz. Próbáljuk megtervezni, mit viszünk magunkkal, írjunk mindenről listát, ha hosszúra sikerül, akkor próbáljuk lerövidíteni a legszükségesebbekre, hiszen biztos, hogy ahová megyünk, ott is beszerezhetjük azt, amire még szükség lehet. Nagyon jól bevált a "sapkától a cipőig", és az "ébredéstől-elalvásig" módszer, mert így biztos nem felejtünk el semmit, és nem hagyjuk otthon a lényeges dolgokat sem.
A legfontosabb persze, hogy azért arra is fel kell készülnünk, ha valami "történik". Belázasodhat, ha kisebb napszúrást kap, így mindig legyen nálunk lázcsillapító kúp, szirup, de jobb, ha inkább ezt megpróbáljuk elkerülni magas faktorú naptejjel. Persze más is lehet a láz oka, a fontos, hogy gondoljunk erre is. Előfordulhat egy szúnyog vagy darázscsípés, erre is nagyon jó szereket szerezhetünk be patikákban, vagy más üzletekben.
Kedvenceket se hagyjuk ki a sorból, és ne felejtsünk el pancsoláshoz való dolgokat is venni.
Pici babáknak nagyon aranyos medencéket, pancsolót lehet kapni, ha nem szeretnénk a többi ember közé bevinni babánkat a vízbe, és persze az esti fürdetéshez is használhatjuk, mert ne akarjuk a babakádat bepasszírozni az autóba, mert úgyse fog beférni. A napernyőt se felejtsük, és találjunk ki kényelmes, pihenésre való puha fekhelyet, mert ugye a fáradt, kialvatlan gyereknél nincs rosszabb, ha az ebéd utáni megszokott alvás elmarad, a mi napunkat is feszültté teheti.
Persze ne legyen világvége, ha nem a megszokott ütemterv szerint mennek a dolgok, hiszen a gyerek is nyaral!
Vigyünk nyugodtan egy kedvenc könyvet, újságot, mert a gyerekünk is jobban értékeli a kipihent, nyugis anyukáját. A lényeg csak az, hogy ne féljünk a kihívásoktól, az új helyzetektől, és ne rémüljünk meg minden ránk váró feladatoktól. Tényleg mindent meglehet oldani, és ha egy kicsit rugalmasak vagyunk, és bízunk magunkban akkor rájövünk, hogy jó, ha nem aggódjuk már megint túl a dolgokat, és igenis jól fog sikerülni, és felejthetetlen lesz az első nyaralás a gyerekkel.
(A cikket beküldte: Izsoldedit)Baba születése esetén járó támogatások az első három évben
Egy rövid kis összefoglaló arról, hogy milyen támogatásokra, juttatásokra vagyunk jogosultak babánk születése kapcsán. Tudom, hogy nagyon sokfelé megtalálhatóak a neten, de mivel annyi kismami van itt, a Hoxán, gondoltam, hátha hasznos lenne számunkra! »

2006-os juttatások: Anyasági, TGYÁS, GYES, GYED stb.
2006-ban változtak a korábbi juttatások összegei, illetve van némi változás a családi pótlékot illetően is. A juttatások köre kibővült a babakötvénnyel is, amit most nem fogok részletezni, lévén erről már írtunk. De lássuk a következőket: Anyasági támogatás... »
Minden jog fenntartva © 2023, www.anyalettem.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) anyalettem.hu | WebMinute Kft.