Szájak mozgásban, avagy szoptatás nyilvános helyen

Ezzel az írással a szándékom az, hogy a szoptatást mint teljesen természetes tevékenységet próbáljam meg elfogadtatni. Valószínűleg különbözőképpen gondolkodunk a következő szituációkról annak függvényében is, hogy mekkora babáról, kisgyerekről van szó. Hány éves korig "elfogadott" a szoptatás, és vajon miért van ez így?

Képzeljük el a következő szituációkat. Mit gondolunk róluk? Elfogadottnak tartjuk őket? Teljesen helyénvalónak gondoljuk?
Esetleg nem tartjuk nyilvános helyen megfelelőnek?
Ha különbözően gondolkodunk ezekről a szituációkról, az vajon miért van?

Első:
Egy étteremben vagyunk. Az emberek jóízűen esznek az asztaloknál. Italt rendelnek, isznak. Desszertet rendelnek, lenyalják a kiskanalat, esetleg fagylaltot nyalnak.

Második:
Sétálunk az utcán. Egy fiatal pár áll előttünk, csókolóznak.

Harmadik:
Mondjuk az előbbi étteremben vagyunk, esetleg az utcán, ahol a fiatal pár sétált, és az asztalnál, vagy az utcán, az előttünk lévő padon egy anyuka diszkréten szoptatja pár hónapos kisbabáját. Egy másik esetben egy nagyobb gyereket szoptatnak, mondjuk olyan egyéves formát, esetleg még nagyobbat, kétévest.

Negyedik:
Az előbb említett helyek valamelyikén egy kisbabát nem szoptatnak, hanem cumisüvegből etetnek.

Túl sokszor hallok olyan véleményeket, hogy nyilvánosan nem illik szoptatni, na de miért is? Miért van az, hogy sokakat mondjuk zavar a félig kilátszó női mell szoptatás közben, míg mondjuk egy nyári ruhából kivillanva kifejezetten kívánatosnak tartja?
Miért elfogadottabb a csókolózás nyilvánosan, mint egy kisbaba szoptatása?
Miért elfogadottabb a cumisüvegből való etetés nyilvánosan, mint a szoptatás, mikor köztudott, hogy a cumisüvegből való etetés kifejezetten káros lehet egy szopó baba számára?
(A cikket beküldte: gyopár)A szoptatásról
Két gyermeket szültem, így engem sem kerülhetett el a "szoptatni minden áron" hisztéria. Nem tudom szó nélkül hagyni ezt az erőszakot, ami egy amúgy természetes ösztön használatára szólítana fel, de azt hiszem, lassan túllő minden célon. Minden kismama álma, hogy... »

10 ok a három gyermek vállalása mellett
Miért is jó nagycsaládosnak lenni? Mik az előnyei és hátrányai, azon kívül, hogy sok gond és mégis nagyon-nagyon boldog emberré tesz? Boldoggá egy életen át. Boldog vagy, mikor megszületik az első, minden megváltozik, mikor megszületik a második, az is felhőtlen... »
Minden jog fenntartva © 2023, www.anyalettem.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) anyalettem.hu | WebMinute Kft.