Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kategória: Egyebek az anyaságról

Szülni 40 felett

Sokan ítélkeznek azok felett a nők felett, akik valamilyen okból, legyen az karrier, vagy esetleg a megfelelő pár megtalálása, 40 éves koruk utánra halasztják a gyermekvállalást. Pedig semmi okunk elítélőnek lenni velük szemben! Sokan vannak és sokan vállalják a rájuk vonatkozó megnövekedett kockázatot is, hogy gyermekük születhessen.

Néhány híres példa olyan nőkre, akik 40 felett vállalták a gyermekáldást:

Susan Sarandon
Susan Sarandon 46 évesen szülte meg második gyeremekét! Az elsőt sem hamarkodta el, hiszen 39 éves volt, amikor Eva megszületett. Ám mit hoz a sors? Megtalálta a boldogságot Tim Robins mellett és két gyermekkel ajándékozta meg őt, akiket 43 és 46 évesen szült meg.

Kim Basinger
Kim Basinger 41 évesen szült. Ennek legfőbb oka az volt, hogy későn találta meg azt a férfit, akitől gyermeket szeretett volna. Annyi komplikáció volt a terhességével, hogy farfekvéses volt a baba, ezért császármetszésre volt szükség. Ma már egyedül neveli lányát, mert Alec Baldwinnel megromlott házasságuk és elváltak.

Madonna
Madonna 42 évesen szült. Gyanítom, hogy nála a karrier került előtérbe, emiatt halasztódott későbbre a gyerekvállalás. Két gyeremeke született két különböző apától. 42 évesen Guy Ritchiet ajándékozta meg egy kisfiúval. A mostani klipjeit elnézve azt hiszem elmondhatjuk, hogy 2 gyeremeke ellenére lendületes, fiatalos és fitt maradt, pedig már 48 éves is elmúlt.

Holly Hunter
47 évesen jelentette be Holly Hunter, hogy gyermeket vár. Ez már nem kispiskóta! Természetesen őt is megrémítette kicsit a dolog, mivel kiderült, hogy ikrek úszkálnak a pocakjában. Korának és az ikerterhességnek ellenére is egészséges babákat hozott a világra!

Brooke Shields
Brooke második gyermekét vállalta a 40 éves "lélektani" határ felett. 41 évesen szülte meg Grier Hammond Hencyt, 3200 grammal, egészségesen. Érdekesség, hogy a kislány Tom Cruise és Katie Holmes kislányával, Surival egy napon született és hogy természetes úton fogant, nem úgy, mint nővérkéje 2 évvel korábban.

Julia Roberts
Julia Robertsről sokat olvashattunk, amikor 37 évesen terhes lett. Sokáig ugyanis nem tudott teherbe esni, így a mesterséges megtermékenyítés technikájához kellett férjével folyamodniuk. Korai méhösszehúzódások miatt aztán veszélyeztetett terhesnek nyilvánították és szigorú ágynyugalomra ítélték. Az ikrek, merthogy itt is két picit sikerült összehozni, 1 hónappal a kiírt időpont előtt érkeztek.
Nem is olyan régen reppent fel az újabb hír, Julia megint terhes! És megint ikrek jönnek! A sztár jelenleg 39 éves.

Magyar példák
Hogy magyar példát is hozzak, Ungár Anikó 40 évesen szülte meg fiát, Gábort. Básti Juli pedig harmadik gyermekét, Dávid Pált 42 évesen hozta világra.
Az elmúlt hetekben hónapokban pedig Szulák Andreáról (42) és Csisztu Zsuzsáról (36) is felreppentek a hírek, hogy mindketten gyermeket várnak... Sok boldogságot nekik! :)
(A cikket beküldte: Merci)Május első vasárnapja
Anyáknapja alkalmából ragadtam tollat, hogy köszöntsem Őket... és magamat is ezzel. Nem a klasszikus értelemben vett köszöntés kerekedett ki belőle, csupán egy hétköznapi gondolathalmaz... szeretettel mindenkinek ! »

Tényleg ennyire fontos a baba neme?
Valójában egész életemben elkísért ez a kérdés - hiszen gyakorlatilag ennek köszönhetem az életemet is. De igazán csak azóta foglalkoztat, amióta maga is életet adhattam egy csodálatos kisgyermeknek. »
Minden jog fenntartva © 2022, www.anyalettem.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) anyalettem.hu | WebMinute Kft.