Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Az olvasás nagyszerű élmény! – angol nyelv játékosan, észrevétlenül, jókedvvel

Az olvasás nagyszerű élmény! – angol nyelv játékosan, észrevétlenül, jókedvvel Igen, ha hiszi, ha nem, nagyon sokat tehetünk annak érdekében, hogy már az egészen kicsik is megszeressék! az angol nyelvet. Bizony direkt írtam felkiáltójellel a megszeretni szót, mert hiszem, hogy ha egy lurkó megszereti adott esetben az angol nyelvet, a későbbiekben szívesebben vesz majd a kezébe egy-egy idegen nyelvű könyvet vagy hallgat meg egy angol nyelvű mesét, dalt.

Jómagam sokat olvastam a kisgyermekkori nyelvtanítás témájában, a gyerekeimmel rengeteg angol dalt, mondókát, versikét tanultunk angol nyelvű képeskönyvekből. Sok tapasztalat után elmondhatom, hogy én csak a pozitív oldalát ismertem meg ezeknek a „tevékenységeknek”; gyermekeim bő szókinccsel beszélnek angolul, nem keverik a szavakat, nem maradtak el az anyanyelvi fejlődésben, sőt egyre jobban érdeklődnek más kultúrák iránt. (Az iskolában nagy örömmel kezdtek el tanulni egy második idegen nyelvet)

Az Egyesült Királyságban minden évben ezerszámra adnak ki magas minőségű, gyerekeknek szóló képeskönyveket és ma már Magyarországon is elérhető olyan online webáruház, ahol széles a kínálat olyan kedvező árú kiadványokból, melyeket Cd-vel, DVD-vel vásárolhatunk meg, megteremtve ezzel az anyanyelvi környezetet. Az angol anyanyelvű gyerekeknek rengeteg lehetőségük van arra, hogy élvezzék ezeket a kiadványokat. Miért is ne élvezhetnék őket azok a gyerekek is, akik idegen nyelvként tanulják az angolt?

A tanácsom: ne féljünk belekezdeni, a játékos angol nyelv tanulásba, hiszen a kicsik ösztönösen sajátítják el a nyelvet, nem gondolkoznak szabályokon, nem is tudják, hogy léteznek, nincsenek gátlásaik. Gondolkodjunk pozitívan, mert Önnek Szülőnek, Nagyszülőnek tudnia kell, hogy az Ön hozzáállása a nyelvhez, a tudás elfogadása, nagyban befolyásolja a gyermeket. Ha Ön jó dolognak tartja, hogy valaki művelt és nyelvet beszél, a gyermek számára is ez lesz az „iránytű”. Fontos, hogy a csemetékkel együtt játsszunk, tevékenykedjünk, teremtsünk kellemes környezetet az olvasáshoz, játékhoz, mert az észrevétlen tanulás – nyelvelsajátítás - a közösen eltöltött időn keresztül történhet a legjobban. Ezeken az élvezetes élményeken keresztül érjük el az idegen nyelv spontán felfedezését.

Az angol nyelvű képeskönyvek olvasása azért hasznos, mert segíti a gyerekek nyelvtudásának fejlődését. Az olvasás élménye és a szülői bátorítás hozzájárul, hogy a gyerekek teljes személyükben, saját tempójukban és szintjükön fejlődhessenek. Az angol nyelvű képeskönyvek olyan nyelvi szerkezetekkel és szókinccsel ismertetik meg a gyerekeket, amiket az angol anyanyelvű gyerekek használnak.

Ezért aztán összegyűjtöttem néhány klasszikus mesekönyvet, hogy kis ízelítőt adva bátorítsam szülőtársaimat, a nagymamákat és nagypapákat, keresztszülőket és mindenkit, aki fontosnak és jónak tartja a nyelv tanulását, szépségeit.The Gruffalo


Julia Donaldson Graffaló című könyve az egyik legnépszerűbb angol mese. Az okos kisegér mindenki eszén túljár, ám maga is meglepődik, mikor az általa elképzelt szörny, a Graffaló megjelenik...
A kicsik szeretni fogják ezt a humoros, kicsit abszurd történetet, melyben kellemesen ismétlődnek a rímelő szövegek. Segítségképpen a gyönyörűen illusztrált könyvben nyomon követhetjük a történéseket, hiszen minden mozzanat az aktuális kép alá van írva.
Maga a szörny bemutatása is inkább mulattató, mint ijesztő. A történet végén pedig a Graffaló elmenekül és a kisegér a békés, nyugodt erdőben élvezi az ebédjét.
We’re Going on a Bear HuntEgy apuka és négy gyermeke elindulnak egy hagyományos medvevadászatra, a jól ismert tábori éneket dalolva.
A család lecsúszik a füves lejtőn, átgázol a folyón, keresztülvág a mocsáron és természetesen végül meglátja a medvét, aki gyorsan visszakergeti őket az otthonukba.
A túlméretezett fekete-fehér és gyönyörű színes képek váltakozása igazán csodálatos élményt nyújt a gyerekeknek. A fények és árnyékok játéka még a szülőket is csodálatba ejti.

The Very Hungry Caterpillar
A hold fényében egy kis tojás fekszik a levélen – így kezdődik Eric Carle modern klasszikusa. A 12 millió példányban eladott és 20 nyelvre lefordított mese egy kis falánk hernyóról szól, akinek nyomon követhetjük, amint megeszi az útját az almán keresztül – két körte kedden, három szilva szerdán, és így tovább, keresztül a cseresznyés lepényen és a kolbászon – mindaddig, míg kövér nem lesz és fájni fog a hasa. Nem kétséges – tudod – mi történik ezután. A gyerekek szeretik a hernyóból pillangóvá alakulás érdekes történetét és nem utolsósorban ebben a kis történetben megtanulják a számokat és a hét napjait.


És a szenzáció, hogy hogy ezeket az angol gyerekkönyveket, most online, elérhető áron megvásárolhatod. Nem kell sorban állnod, buszra várnod, boltban tülekedned, hanem időtakarékosan, otthonodból 48 órás házhoz szállítással megrendelheted őket.

2011. november 16.-ig minden könyv vásárlásra 15 % kedvezményt adunk a Hoxa olvasóinak. (A megjegyzés rovatba írd be, hogy Hoxa)

MMBookMarket - Magas minőség, megfizethető áron! - mert az olvasás nagyszerű élmény!
(A cikket beküldte: MMBookmarket)


Diszlexia, diszkalkulia elleni tréning
A tanulási nehézségekkel küzdő, kudarcok sorozatát megélni kényszerülő gyermekek számára szinte elérhetetlen, hogy a társaik által "játszva hozott" szinten és tempóban haladhassanak a megismerés, a felfedezés – vagyis a tanulás – tulajdonképpen... »

Te úgyis otthon vagy a gyerekkel, ráérsz...
Anyának lenni... Hát, hogy is mondjam, elég sűrűn szívás... De az nem mindegy, hogy miért is van ez így. Talán, mert nincs empátia, nincs tisztelet és lassan az anyák megtűrt tagjai eme csodálatos világnak. De vajon miért alakul ez így és a nőtársaink is miért... »
Minden jog fenntartva © 2021, www.anyalettem.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) anyalettem.hu | WebMinute Kft.