Kategória: Anyák és a szervezés

Magyar Államkincstár és a buktatói

Mint sokan tudjuk már hiszen át éltük ezeket a bizonyos lassúsági periódusokat amiket ők diktálnak sajnos amit mi próbálunk gyorsan szülés után elintézni,hogy gyermekünknek,csak jobb legyen ők le lassítják.

Katasztrofálisnak tartom ezt az intézkedési rendszert,de sajnos tudom,hogy a mai szabályozási rendszer ezt diktálja tehát:
Minimum 30 maximum 180 nap mire megkapjuk az általunk meg igényelt gyest vagy gyedet kinek mi jár. Ez attól is függ kinek mikor születik meg a pici mert lehet hosszabb és rövidebb idő is mind ez változó.

Ami kell ilyenkor:
-személy igazolvány
-TB kártya
-Lakcím kártya
-Házassági anyakönyvi kivonat.
ha nem vagytok megesküdve akkor Apasági nyilatkozat, amit megtehettek a polgármesteri hivatalnál.
-Orvosi igazolás -Amit a nő gyógyász igazol neked 4 alkalommal kötelezően megjelentél ez lesz rá írva amit lehet,hogy neked kell tőle kérned mert hajlamosak néha megfeledkezni róla .

A kicsinek:
-Lakcím kártya
-Anyakönyvi kivonat
-Tb kártya ha már van igényléshez a M. Á. K. által kiadott nyomtatvány, amit már a honlapjukról le lehet menteni és ki lehet nyomtatni, ezután ki tölteni.
Egy jó ismeretség sem árt, hogy gyorsabb legyen az intézkedés. Amikor a kicsi meg van, az ő Anyakönyvi kivonata, lakcím kártyája, tb kártyát csak így tudsz neki indulni és intézni.

Ha első szülés akkor kell gyedet vagy gyest, kinek mi jár és családi pótlékot(Cspt) intézni.

Családi pótlék:
Családi pótlék minden élő megszületett, gyermek után jár (rendszeres támogatás,gyermek nevelésétől függ az összeg tehát egyedül álló ként vagy családban nevelt gyermek(ek) vagy rendszeres orvosi illetve gyógyszeres kezelés alatt álló.

Gyes:
Nem minden gyerek után kapsz gyest és itt is az van,hogy ha nincs meg az elmúlt 1-2 évben le igazolt 220 nap(tehát nincsen mondjuk csak 140 napod ami le igazolt) akkor gyest kapsz egy gyermek után többre nem kérheted: csak az első után vagy ha már le járt az igénylés tehát elmúlt 3 éves vagy már nem kapsz emelt összegűt(amit tartósan beteg illetve folyamatos orvosi és gyógyszeres ellátásra szoruló gyermeknél kell igényelni orvosi igazolással amit szintén a Mák honlapjáról nyomtathatsz ki és a kezelő orvos tölti ki 3-5 példányban. )Újításnál újra kell járni ezt az utat mind addig amíg szükséges .

Gyed:
Első gyermek után igényelhető mint a gyesnél leírtaknál,de kicsit más mert ,ha viszont tudod igazolni(munka helyedről fizetési kimutatás igazolásával vagy ha közben munkanélküli lettél,de jelentkeztél a munka ügyi központban akkor onnan kérheted az igazolást) az elmúlt 1-2 év utáni 220 napot így az annak megfelelő akkori fizetésed 75%-át kapod 1 évig. Utána kell igényelni a gyest,de ha szerencséd van automatikusan kapod majd -Viszont,ha mid ezek meg vannak neki indulhattok a hivatalnak (MÁK).

Anyasági támogatást is minden gyermek után igényelhettek,hiszen jár az összeg az öregségi nyugdíjtól függően változó tehát 60 egy néhány ezer forint (ez egyszeri juttatás gyerekenként, minden megszületett, halva született gyermek után jár).

Mindenkinek üzenem érdemes kis anyagi biztonsággal felszerelkezni még szülés előtt,hogy ne érjenek váratlanul a dolgok, tehát:nem jön meg a várt időpontban az összeg postával,utalással így nem érhet senkit kellemetlenül a dolog. Minden esetre fel kell készülni. Mindenkinek aki most várja babáját és akik éppen most tervezik üzenem, próbálják meg ez utóbbi dolgokat előnybe helyezni maguknak. Sok sikert mindenkinek és persze Sok Örömet is.
(A cikket beküldte: zseby28)Munka gyerekek mellett
Néhány kérdésem lenne arról, hogy mit tehet az az anya, aki három gyermekkel van otthon, GYET-en? Hová mehetne el dolgozni? Miért nem alkalmaz minket sok vállalkozó? Miért nincs bedolgozói munka? Csak on-line! Azok legtöbbje pedig átverés. Mit tehetünk? »

Te úgyis otthon vagy a gyerekkel, ráérsz...
Anyának lenni... Hát, hogy is mondjam, elég sűrűn szívás... De az nem mindegy, hogy miért is van ez így. Talán, mert nincs empátia, nincs tisztelet és lassan az anyák megtűrt tagjai eme csodálatos világnak. De vajon miért alakul ez így és a nőtársaink is miért... »
Minden jog fenntartva © 2024, www.anyalettem.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) anyalettem.hu | WebMinute Kft.