Egy kislány, akinek az étel méreg

Látszólag olyan mint a többi 3,5 éves kislány: gyönyörű és okos. És mégis más. Szinte minden ételre allergiás.
Nehéz megmondani, hogy mikor kezdődött el a probléma, de mindig is hasfájós volt, és már másfél évesen kezelni kellett az ekcémáját.


Szerencsés volt, 23 hónapos koráig szopizott, aztán úgy éreztem, hogy eljött az ideje, hogy végre ő is leszokjon. Ezután kezdődött el a mi harcunk.
Hogy van-e köze a szoptatás elhagyásának a tünetek súlyosbodásához? Mindenképpen. Ha más nem azért, mert akkora már nagyobb mennyiséget evett meg a tiltott ételekből. Tünetei fokozatosan, de mégis gyorsan alakultak át egyszerű ekcémából izom, fenék, orr, has, hát fájdalommá, és az arcát is ellepő ekcémává. Ekkor kaptuk az első igazi beutalót, ami az Allergológiára szólt. Ezt követően nagyon sok vizsgálaton jártunk: Gasztroentrológián, Immunológián, Bőrgyógyászaton, UH-on, még Biorezonanciás vizsgálaton is, de minden eredmény negatív volt. Semmilyen allergiája nem volt kimutatható. Ezek persze mind vérvétellel jártak, amit Ő kezdetben hősként viselt, de a sokadik alkalom után már elfogyott a türelme. Folyamatosan próbáltuk diétáztatni, de nem tudtuk, hogy valójában mire is kellene.

Több mint egy év vizsgálódás után végül eljutottunk egy fővárosi allergia központba, ahol egy speciális vizsgálat kimutatta, hogy tej, tojás, glutén, kukorica és rizs allergiája van. Ennyi allergia másnak bizonyára sok lenne, én mégis azt mondom, hogy bárcsak ennyi lenne. Ugyanis nem csak ezeket nem eheti meg, hanem még számtalan más is van. Nem ehet hisztaminos ételeket, mint pl a banán, valamint semmilyen feldolgozott ételt. Pl a csecsemőknek adott mentes tápszertől nagyon erős hasgörcsei lettek.
Jelenleg nagyon szegényes az az étel, amit viszonylag biztonságosan meg tud enni: hús, hal, uborka, brokkoli, alma, répa, cseresznye, gesztenye, sütőtök. Nem kell mondanom, hogy egy felnőttnek is kevés lenne, hát még egy alig 3,5 éves kislánynak. De ő egy kis csoda. Nem panaszkodik, és képes minden nap húst enni uborkával és almával.
Természetesen a gyógyszerekben található segédanyagokra is allergiás, így vitaminokat se szedhetne. Ha mégis adunk neki valamit, ami nincs az előbbi rövid listában, akkor nagyon erős hát és hasfájás jelentkezik, valamint ekcéma.

Azért írtam meg ezt a cikket, hogy hátha van valaki, aki tapasztalta ugyanezt, vagy van valami ötlete, hogy milyen alternatív gyógymódot próbáljunk ki.
(A cikket beküldte: Rider79)Mi legyen a tízórai?
A gyerekek unják, hogy folyton ismétlődő ételeket fogyasztanak. Válasszunk egészséges és tápláló ételeket: gyümölcsöt, joghurtot, salátát, gazdag szendvicset! A gyermekek sokkal szívesebben táplálkoznak változatosan és szüleikkel együtt! »

Mondókák és játék az ujjakkal
Emlékeztek? A mi ujjainkkal is játszották a szüleink, nagyszüleink az Ez elment vadászni... játékot. Ha kicsit törjük a fejünket, talán eszünkbe is jut minden sor. Többféle ilyen mondóka létezik, a kicsikkel érdemes is ilyen készségfejlesztő játékokat játszani. »
Minden jog fenntartva © 2024, www.anyalettem.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) anyalettem.hu | WebMinute Kft.