Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Óvónők

Óvodában dolgozom képesített dajkaként, már több mint 8 éve. Elég sok mindent megéltem már a munkám során.

A legellentmondásosabb számomra az, mikor az óvodapedagógus sajnáltatja magát a "kevés" bére miatt.. A legbosszantóbb pedig az, hogy a közvélemény el is hiszi, hogy mennyire nehéz dolguk van...
Azt viszont elfelejtik hozzáadni, hogy egy óvónő munkaideje napi 6 óra, amiből egy délelőttös munkaidő alatt, nem több, mint 40 percet tölt egyedül, önállóan a gyermekekkel, míg a foglalkozás tart. /Kiscsoportban ennyit sem!/ A többi időben ott van mellette a csoportos kolléganő, vagy a dajka.
Délutános munkarendben mire megérkezik, nincs egyedül, aztán ebéd stb. majd önállóan tölti idejét a csendespihenő alatt, ami 1-1,5 óra. Majd ébresztés a dajkával, uzsonna, és kimegyünk az udvarra, ahol a többi csoportos kolléganővel együtt várakoznak a szülőkre.
Ez egy átlag nap, ettől eltérő valamelyest a kirándulás, és egyéb az óvodán kívül töltött idő, ahol természetesen nem önálló munkát végez.
Pluszként vannak szülői értekezletek, 2db/tanév).
Nem beszélve a teljes kiszolgálásról, a reggeli, ebéd, uzsonna készen tálalva.
És mindig panaszkodnak, hogy ők mennyire fáradtak.
Igen, lehet. Viszont annyi szabadsággal rendelkeznek, hogy a nyár folyamán bőven adódik lehetőség kipihenni a 9 hónapot, és a 30 órás munkahetet.
Tisztelet a kivételnek, és azokban az óvodákban, ahol ez nem így működik.
Lehet, hogy most sokan azt gondolják, hogy nem vagyok jóban az óvó nénikkel. Szó sincs erről, miért ne lennék, hiszen velük dolgozom!
Együtt jóban-rosszban.
De Ők mindig panaszkodnak!
Arra késztet az igazságérzetem, hogy lássanak a "kulisszák" mögé, nincs rossz dolguk, csak Ők nem tudják. Elnézést az óvónéniktől, aki magára nézve sértőnek találja, ha pedig magára ismer, kívánom, hogy legyen mindig mosolygós és kedves!
A legszebb pályát választotta, amit egy nő választani tud.
Használja ki, és értéknek tekintse azt, hogy egy anya rábízta legnagyobb kincsét!
(A cikket beküldte: P.Anikó)Gyerekszáj 3.
Amikor megszületnek a gyerekek nagyon aranyosak és gyönyörködünk bennük. Alig várjuk, hogy kimondják az első szót. Az első szó után követi a második és a legtisztább gyermeki logikával rakják össze a világ dolgait. Bámulatos és csodálatos, hogy milyen tisztán... »

Diszlexia, diszkalkulia elleni tréning
A tanulási nehézségekkel küzdő, kudarcok sorozatát megélni kényszerülő gyermekek számára szinte elérhetetlen, hogy a társaik által "játszva hozott" szinten és tempóban haladhassanak a megismerés, a felfedezés – vagyis a tanulás – tulajdonképpen... »
Minden jog fenntartva © 2021, www.anyalettem.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) anyalettem.hu | WebMinute Kft.