Óvónők

Óvodában dolgozom képesített dajkaként, már több mint 8 éve. Elég sok mindent megéltem már a munkám során.

A legellentmondásosabb számomra az, mikor az óvodapedagógus sajnáltatja magát a "kevés" bére miatt.. A legbosszantóbb pedig az, hogy a közvélemény el is hiszi, hogy mennyire nehéz dolguk van...
Azt viszont elfelejtik hozzáadni, hogy egy óvónő munkaideje napi 6 óra, amiből egy délelőttös munkaidő alatt, nem több, mint 40 percet tölt egyedül, önállóan a gyermekekkel, míg a foglalkozás tart. /Kiscsoportban ennyit sem!/ A többi időben ott van mellette a csoportos kolléganő, vagy a dajka.
Délutános munkarendben mire megérkezik, nincs egyedül, aztán ebéd stb. majd önállóan tölti idejét a csendespihenő alatt, ami 1-1,5 óra. Majd ébresztés a dajkával, uzsonna, és kimegyünk az udvarra, ahol a többi csoportos kolléganővel együtt várakoznak a szülőkre.
Ez egy átlag nap, ettől eltérő valamelyest a kirándulás, és egyéb az óvodán kívül töltött idő, ahol természetesen nem önálló munkát végez.
Pluszként vannak szülői értekezletek, 2db/tanév).
Nem beszélve a teljes kiszolgálásról, a reggeli, ebéd, uzsonna készen tálalva.
És mindig panaszkodnak, hogy ők mennyire fáradtak.
Igen, lehet. Viszont annyi szabadsággal rendelkeznek, hogy a nyár folyamán bőven adódik lehetőség kipihenni a 9 hónapot, és a 30 órás munkahetet.
Tisztelet a kivételnek, és azokban az óvodákban, ahol ez nem így működik.
Lehet, hogy most sokan azt gondolják, hogy nem vagyok jóban az óvó nénikkel. Szó sincs erről, miért ne lennék, hiszen velük dolgozom!
Együtt jóban-rosszban.
De Ők mindig panaszkodnak!
Arra késztet az igazságérzetem, hogy lássanak a "kulisszák" mögé, nincs rossz dolguk, csak Ők nem tudják. Elnézést az óvónéniktől, aki magára nézve sértőnek találja, ha pedig magára ismer, kívánom, hogy legyen mindig mosolygós és kedves!
A legszebb pályát választotta, amit egy nő választani tud.
Használja ki, és értéknek tekintse azt, hogy egy anya rábízta legnagyobb kincsét!
(A cikket beküldte: P.Anikó)Szülőpótló napközi
Erről az érdekes és emberséges kezdeményezésről egy hetilapban olvastam. Dr. Mezey Klára Pécsen úgy érezte, hiba engedni, hogy sok gyerek céltalanul csellengjen az utcákon, ezért létrehozott egy szülőpótló napközit. Hiszen azokkal a fiatalokkal, többségében ipari... »

Egy falat a babának, egy falat a mamának – 20 éve segít a Gézengúz Alapítvány
Minden anyuka aggódik a szülés előtt, hogy vajon egészséges lesz-e a kisbabája. Sajnos nem mindenki jöhet el a kórházból megkönnyebbült sóhajjal. Magyarországon például igen magas a korán érkező babák aránya. A koraszülöttség pedig mindig hordoz magában... »
Minden jog fenntartva © 2022, www.anyalettem.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) anyalettem.hu | WebMinute Kft.