Csecsemők

❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
A cumi mint kábítószer?
Csecsemőkorban a száj a gyerek vezető érzékszerve a (pszichológiában orális periódusnak nevezik ezt az időszakot ), a szopóreflex bármikor felébreszthető és kielégítésre vár. Épp ezért a cumi könnyen válhat a csecsemő kábítószereinek egyikévé: ha a gyerek sír,... »

Szoptassunk -de hol?
A szoptatásban többek között az a nagyszerű, hogy mindig kéznél van, nem igényel előkészületeket és bárhol megtehetjük. De tényleg bárhol? Vajon mindenkinek magától értetődő dolog, hogy egy éhes csecsemőt meg KELL etetni? »


Fejlesztési lehetőségek az első hónapban
A tanulás-tanítás nem az iskolapadban kezdődik. Ha a szülőknek van elég kitartása, az eredmény sem maraad el. A fejlesztő programot már a csecsemő 2-3 hetes korában el lehet kezdeni. Az újszülött életét a feltétlen reflexek irányítják. Ezek veleszületett... »

Szoptatás kontra túlsúlyos gyerekek
Egy rövid összefoglaló a szoptatás előnyeiről, különös tekintettel a túlsúlyos anyukákra, gyerekekre. Az igény szerinti és kizárólagos szopinak sok-sok előnye van. Egyrészt az anyatej az ideális táplálék a baba számára és ha belejött a baba meg a mama, akkor... »

Hogyan altassunk?
Alvás - mennyire átértékeled és teljesen más szemmel tekintesz erre a tevékenységre, amikor megszületik az első gyermeked... Hogyan segíthető elő, hogy a gyerek átaludja az éjszakát? Milyen módszerek vannak? Mennyit kell neki aludnia egyáltalán? »

Sír a baba
Minden baba szokott sírni. Ez egy egyszerű tény. Egy síró babával bánni viszont korántsem egyszerű. Édesanyád szerint elkényezteted, ha túl gyakran felveszed. A legjobb barátod azt mondja, hogy szeretettel nem lehet elrontani egy kisbabát. A szomszédod szerint... »

Családi ágy
Az anyaméhben töltött kilenc hónap alatt a baba állandóan hozzájut a szükséges táplálékhoz, és édesanyja teste mindig védelmezőn veszi körül. Nincs rá szüksége, hogy ennivalóért sírjon, és mindig könnyen siklik át ébrenlétből alvásba és fordítva. Ebből az... »

El lehet-e kényeztetni a kisbabát?
Már most rengeteg tanácsot kapok, hogyan ne kényeztessem el leendő gyermekünket... Még nem alakult ki a teljesen 100%-os véleményem ebben a témában, ezért utánaolvastam, el lehet-e egyáltalán kényeztetni a babát azzal, hogy ha sír, akkor a karomba veszem? »

❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Minden jog fenntartva © 2024, www.anyalettem.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) anyalettem.hu | WebMinute Kft.