Egyéb babás témák

Nicsak, hogyan beszél? – A gyerekek anyanyelvtanulásának rejtélyei 1. rész
A legtöbb emberben erősen él az a sztereotípia, mely szerint a kisgyermek úgy tanul meg beszélni, hogy utánozza a környezetét. Ám a tipegők sajátosan szerkesztett mondatai a legjobb példák ezen elmélet cáfolására… Nyelvészek, pedagógusok, biológusok,... »

Mindenkinek tökéletes a gyereke
Szeretném felhívni minden kismama figyelmét, hogy ha tanácsot kér más kismamáktól, kérdezzen rá pontosan a dolgokra, hogyan zajlik náluk, mert mindenkinek tökéletes a gyereke és csak hosszas beszélgetés után derül ki, hogy mégse annyira ideális a tökéletesség. »


Kineziológia és a gyerekek
Amióta anyuka vagyok, sok minden átértékelődött bennem. A gyerekeim kerültek első helyre az életembe, de hát ezzel nem vagyok egyedül. Kerestem az eszközöket, amivel megkönnyíthetem gyerekeim életét, amivel lerövidíthetem betegeskedésüket vagy amivel kezelni tudom... »

Szülés utáni juttatások a boldog kismamának! 2. rész
Az előző részben tárgyaltuk a TGYÁS-t, anyasági támogatást...adós maradtam a GYED és a GYES magyarázatával! Azóta megszületett a kislányom, november 17-én, így belevetettem magam a nyomtatványok tengerébe. A helyi polgármesteri hivatal szociális osztályán... »

Kislányom váratlan betegsége
Szeretném megosztani veletek 4 éves kislányom rejtélyes betegségének történetét. Kisebbik lányom normális terhesség után, 2005 októberében egészségesen született. Minden a nagykönyv szerint alakult, egészen 3 éves koráig. »

Élet, születés, halál: érdekes szemszögből
Kaptam minap egy kedves e-mailt, amit annyira szeretnék megosztani veletek. Sok várandós anyuka van köztünk, sokan vagyunk, akiknek a gyerkőce már megszületett, sőt már fel is nőtt vagy már unokák is vannak. Bármelyik szakaszban vagyunk, mindenkit foglalkoztat az,... »

Alszik a baba, vagy mégsem?
Milyen jó dolog is, ha van egy udvar, ahol az Anya kedve szerint altathatja a babáját. Mert szerintem mindenki szereti a levegőn altatni Őket. Sokszor nem egyszerű, de ha végre sikerül elaltatni, akkor örülhetünk. Vagy mégsem? Valami mindig történik... »

Szülés utáni juttatások a boldog kismamának! 1. rész
Lehetsz boldog kismama, de ha arra kerül a sor, hogy nem Te fizetsz az Állam bácsinak, hanem épp Te kaphatsz pénzt tőle, elég rögös úton kell végigmenned! Rengeteg papírmunka, hisz mindent külön kell igényelned, aztán vársz, míg elbírálják, feltételeket szabnak,... »

Ön mit ad gyermekének allergia ellen? –gyógyszereket, vagy tiszta levegőt?
Bizonyára hallotta már a mondatot, mi szerint : Kétféle ember van ma Magyarországon, aki allergiás, és aki az lesz! Sajnos a hír igaz! Nemzetközi, és magyar kutatások is alátámasztják, hogy a légúti allergiás betegek száma ijesztő gyorsasággal emelkedik.... »

"Bekerülni az Anyák Klubjába"
Azt mondják a "bölcsek", hogy "egy nő mindent megtesz azért, hogy legyen, és azért is, hogy ne legyen" gyermeke. Vajon évek múlásával melyik "táborhoz" fog több nő tartozni? Azok lesznek többen, akik azonnal abortuszra jelentkeznek terhességük kiderülését... »

Minden jog fenntartva © 2024, www.anyalettem.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) anyalettem.hu | WebMinute Kft.