Újszülöttek

1 2 3 4 5 6 7 8 9
A babagondozás új dimenziója
Most már Magyarországon is élhetnek a kismamák azzal a lehetőséggel, hogy alapos elméleti és gyakorlati tudással felvértezve várják kisbabájuk érkezését. A csecsemők első életéve az anyukák és babájuk szempontjából is nagyon meghatározó. A megszokáson és a teljes... »

Élni akart...
Gyermeket várni öröm. Így voltam vele én is. Boldog voltam, lányom lesz és egészségesek vagyunk. Aztán a szülés után minden megváltozott. Az öröm könnyei hamar a bánatkönnyei lettek. Rémült, tehetetlen voltam és féltem. Az első 6 hét minden napja fekete volt. És ő... »


Szoptatás kontra tápszer
Anyatej vagy tápszer? Egy olyan téma, amivel kapcsolatban már sok vita kirobbanását tapasztaltam itt a Hoxán. Elszomorító látni, hogy anyák, akik gyermekeket nevelnek, egy másik anyát szidnak. Ilyenkor az jut eszembe, mi lenne, ha ezt a gyermekük látná...?... »

Zolika baba - Anyának kicsi Kincse - Kórházban töltött napok
A szüléstörténetemet már megírtam pár hónappal ezelőtt, akkor csak a szülés napjáról írtam, mégis nagyon hosszúra sikeredett. Úgy érzem, hogy le kell írnom a kórházban töltött napokat is, hogy hogyan éltem meg a szegedi klinikán császáros szülés után a kórházban... »

Anyatej fél egészség!
Én a szoptatást nagyon fontosnak látom a gyermekek életében. Szerintem meghatározó szerepe van az élet első szakaszában, az én szememben az az igazi anya, aki anyatejjel táplálja gyermekét, természetesen csak akkor, ha van rá lehetősége. »

Az élet elszáll egy pillanat alatt...
Mikor megtudod, hogy a szíved alatt egy életet hordasz, attól a pillanattól más lesz veled a világ. Nagyon vártuk azt a pillanatot, amikor eljön az idő és a világra jön. 2009. 08. 27-én megszületett lányunk, Heléna. Azt hittük, minden rendben van, de nem így... »

Átszenvedett hónapok
Nehézségeimről írok, amikkel a gyermekem születésekor szembe kellett néznem. Ma már nevetek rajta, de akkor nem tudta mihez kezdjek. Pont ezért szeretnék segíteni annak, aki elolvassa a cikkemet. Az írásom magáért beszél. »

Első nagy harcunk
Egész terhességem alatt szívvel lélekkel készültem arra, hogy szoptathassam a babámat. Elolvastam minden itthon fellelhető olvasmányt a témában, internetről is "okosodtam". Mégis mikor ott voltam, nem tudtam, mit, hogyan kell csinálni... »

Szülés után - kórházban - beteg babával
A szüléstörténetemet már leírtam hónapokkal ezelőtt. A kórházi napokról még nem igazán írtam (még a naplómban sem). Illetve a babanaplóban nyomon követhető a kislányom fejlődése a kezdetektől napjainkig. »

Táplálkozási alapelvek várandósság és szoptatás alatt
A várandósság alatt a fokozott anyagcsere és a magzat szükségletei miatt megnövekszik a várandósok vitamin-, és ásványianyag-igénye is. A megfelelő étkezési szokások kialakítása már a fogamzást megelőző időszakban is nagyon fontos, mert így tud az egész szervezet... »

1 2 3 4 5 6 7 8 9
Minden jog fenntartva © 2024, www.anyalettem.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) anyalettem.hu | WebMinute Kft.