Óvodások és iskolások

❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯
Mégegyszer az iskoláról
Az iskolakezdés kapcsán összegyűjtöttem pár megszívlelendő és szórakoztató írást. »

Kezdődik az iskola
Ahogy fogyatkoznak a nyári napok, úgy gondolunk egyre többet az iskolakezdésre. Ez némely családnak komoly anyagi kiadást jelent, ha 3-4 iskoláskorú gyermekük is van. Ha kevesebb gyermek van, de a szülők nem állnak úgy anyagilag, nem kevésbé megterhelő az iskolakezdés. »


Reform pedagógia: dióhéjban a Waldorf-módszerről
Tanító vagyok, gyógypedagógiai iskolában, a nyári szünet végét járja. Hiába is tagadnám, hiányzik az iskola, hiányoznak a gyerekek, a tanítás. Szeretem az alternatív módszereket, alkalmazom is őket, mert látom, hogy a csupán tankönyvre és számonkérésre alapozott... »

Első a gyerek biztonsága!
Sajnos történnek mindannyiunkkal balesetek és minél nagyobb egy gyerek, annál több dologra kell odafigyelni. A következő cikk is erről szól, hogyan kerülhetjük el (ha ez lehetséges) a baleseteket. »

Alázattal és nem megalázva
Hogyan neveljünk boldog gyermeket?Az első nyári napok a diákok számára a számvetés időszaka. Véget ért egy iskolaév. Osztályozás, értékelés, öröm, bánat, fogadkozás váltja egymást. Nem mindenkinek adatik meg az iskolai siker. Nem mindenkinek sikerül szert tenni... »

Tanulási részképességzavarok
Egyes vizsgálatok szerint minden tizedik küzd valamilyen tanulási zavarral. Sokan azt gondolják ez valami új divat. De mit is nevezünk pontosan tanulási részképességzavarnak? Tanulási... »

Iskolaérettség
Az óvodáskor után következő életszakaszt iskoláskornak nevezzük. A név arra utal, hogy elkezdődik a rendszeres iskolai nevelés, oktatás. A gyermek azonban csak akkor lehet iskolaérett, ha testileg és szellemileg, tehát biológiai és pszichológiai szempontból is... »

Lúdtalp elleni gyakorlatok ovisoknak
Gyakorlatok lábstatikai elváltozások megelőzésére, enyhítésére. Kisgyerekekkel végezhető játékos lábtorna. A gyakorlatokat a szülő próbálja ki mielőtt a gyerekkel együtt végeznék. Így ő már tudja mit kell csinálni. »

Mi legyen a tízórai?
A gyerekek unják, hogy folyton ismétlődő ételeket fogyasztanak. Válasszunk egészséges és tápláló ételeket: gyümölcsöt, joghurtot, salátát, gazdag szendvicset! A gyermekek sokkal szívesebben táplálkoznak változatosan és szüleikkel együtt! »

Szülőpótló napközi
Erről az érdekes és emberséges kezdeményezésről egy hetilapban olvastam. Dr. Mezey Klára Pécsen úgy érezte, hiba engedni, hogy sok gyerek céltalanul csellengjen az utcákon, ezért létrehozott egy szülőpótló napközit. Hiszen azokkal a fiatalokkal, többségében ipari... »

❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯
Minden jog fenntartva © 2024, www.anyalettem.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) anyalettem.hu | WebMinute Kft.