Óvodások és iskolások

Mit néznek a mesecsatornákon kisfiaink, kislányaink?
Kisfiam nemrég ért abba a korba, hogy egyre inkább követeli a mesét a tévéből. Beszélni még nem beszél ugyan, de ha hirtelen eszébe jut a dolog, akkor már pattan is fel a tévével szemben felállított kanapéra, és mutogat a tévé felé. Mi pedig kénytelenek vagyunk... »

Tanárverés
Az egyik legfelzaklatóbb hír volt, hogy fizikaórán egy 17 éves diák megrúgta és megütötte tanárát. Sajnos az eset nem egyedi, hasonló hírek szinte havonta kapnak szárnyra. Kisiskolások verték meg a tanárnőjüket, vagy épp a diák szülei estek neki a tanárnak, vagy igazgatónak. »


Beszédzavarok
Szinte minden szülő, nagyszülő, várja az első szavakat. Nagy figyelemmel kísérjük, gyermekünk mit mond először. Ha az első szavak elhagyták a gyermek száját, már várjuk, mikor jön a többi. Mikor beszél már folyékonyan. Ámde előfordul, hogy gyermekünk nem szólal... »

Meséljünk a babának!
Biztosan mi is emlékszünk, mikor gyermekkorunkban szüleink, nagyszüleink mesét olvastak vagy csak úgy mondták emlékezetből, talán éppen akkor találták ki. Csodálkozva ültünk és néztük őket, izgatottan vártuk a mese végét. Vajon mi fog történni? Győzedelmeskedik-e... »

Ha az Isten nyulat adott…
Ezt a kis osztályomról írtam mint ofő. Nagyon csípem őket, a cikkben biztos le is bukom néha. Végh Antal novella címe jutott elsőre az eszembe az osztályomról. Miért? Fogalmam sincs! »

Segélykiáltás gyermekeinkért! – Nyílt levél
"Ennek következménye volt az, hogy gyermekeinket több éven keresztül kudarc, sikertelenség érte, esetleg több tantárgyból is megbuktak, mire végre felismerték ennek okát illetve a probléma súlyosságát" »

A tanulásban akadályozottak
A tanulásban akadályozottság definíciója, kialakulása, felismerése, oktathatóságuk, tanulási tulajdonságaik, és speciális eljárások. »

Mivel játszik a gyerekünk?
Három gyermekem van, Levi (10), Anita (8) és Zsuzsi (3). A picivel mondjuk nincsenek ilyen problémák, sokat foglalkozunk vele, de a nagyobbakra gyakran kevesebb idő jut. Sokszor ülnek a TV vagy a számítógép előtt, és ilyenkor egy kicsit aggódom - jót tesz ez... »

Ikrek - együtt, vagy külön?
Sokat gondolkodtam azon, milyen címet adjak cikkemnek. Ennél maradtam. A cikk megírására az késztetett, hogy a négyéves ikerunokáim szülei - a fiam és a menyem - komoly krízist élnek át, ugyanis a menyem szeretné majd az ikreket az iskolában külön osztályba... »

A kicsik és az érzelmek
Miért vannak az érzelmeink? Néha szinte azt kívánja az ember, bárcsak ne volnának érzelmei. Ilyenkor különösen a negatív érzelmekre gondolunk, például a dühre vagy a szomorúságra, ami oly sok fájdalmat okozhat. Vajon miért ruházott fel bennünket a természet... »

Minden jog fenntartva © 2024, www.anyalettem.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) anyalettem.hu | WebMinute Kft.