Óvodások és iskolások

Diszlexia és diszgráfia
Cikkemben szeretném röviden összefoglalni azon jeleket, melyeket sokszor sem az óvónők, sem a pedagógusok sem ismernek fel időben, amik a diszlexiára utalhatnak. Így, ha ezen jeleket észleljük gyermekünkön időben szakemberhez tudunk fordulni, megelőzve: tanulási... »

Gyermekünk óvodában, avagy hány évesen engedjük iskolába?
Minden gyermek életében eljön egyszer az az idő, amikor már nem lehet óvodás, ahol egész napját a csoporttársaival tölti el, ahol önfeledten játszhat, csintalankodhat. De kérdés, hány évesen jön el ez az idő. Engedjük-e gyermekünket már 6 évesen a kötelességgel... »


Népdalok
Egy-két érdekes dolog a népdalokkal kapcsolatban. Két kislányomra nagyon büszke vagyok, hogy néptáncra járnak és szeretik is, és boldogan éneklik az ott tanult kis dalokat. »

Segítség, újra pályaválasztás előtt állunk!
A pályaválasztás buktatói a szülők számára. Mit és hogyan tegyük, hogy a gyerek azt is higgye, segíteni akarunk és nem gátolni a pályaválasztásában. Ilyenkor a legrosszabb szülőnek lenni. Pláne, ha több gyereke van az ember fiának. »

Óvónők
Óvodában dolgozom képesített dajkaként, már több mint 8 éve. Elég sok mindent megéltem már a munkám során. »

Saláta Sára
Nem tudom, ismeritek-e a Saláta Sára mesét/mondókát. Nekem megvan a könyv, még egész kicsi voltam, mikor minden héten megjelent egy egy újabb versszak a Nők lapjában. Anyukám összegyűjtötte és ő készített belőle mesekönyvet. Azóta is őrzöm és sokszor... »

De nehéz az iskolatáska!
Most megy elsőbe a csemetéd? Nagy lépés ez mindenki életében. A gondtalan gyerekkornak vége. Ha bekerül az iskolába, még gyorsabban repül az idő. Jut eszembe iskola! Megvettél már mindent? Ha nem, szívesen segítek pár ötlettel. »

Kamaszok
Két nagy és egy kisgyerekem van... Így szoktam jellemezni új családi állapotomat. Azért új, mert a 14 és 11 éves gyerekeim mellett egy aprót nevelgetek (7 hónapos). Kicsit több időm van gondolkozni és tervezgetni, hogyan irányítgassam a nagyokat... »

Gyermeki logika II.
Amikor megszületnek a gyerekek nagyon aranyosak és gyönyörködünk bennük. Alig várjuk, hogy kimondják az első szót. Az első szó után követi a második és a legtisztább gyermeki logikával rakják össze a világ dolgait. Bámulatos és csodálatos, hogy milyen tisztán... »

Gyermeki logika
Amikor megszületnek a gyerekek nagyon aranyosak és gyönyörködünk bennük. Alig várjuk, hogy kimondják az első szót. Az első szó után követi a második és a legtisztább gyermeki logikával rakják össze a világ dolgait. Bámulatos és csodálatos, hogy milyen tisztán... »

Minden jog fenntartva © 2024, www.anyalettem.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) anyalettem.hu | WebMinute Kft.