Óvodások és iskolások

A farkasokkal táncolók
Minden évben eljő az idő, amikor az osztályfőnök nevű Tanárcsapat tagoknak, a törzsi évkönyvbe le kell jegyezni a saját törzsük előző évi tapasztalatait. Én a 7.b. törzsfőnöke ezennel eleget teszek eme kötelességemnek, íme: »

Esti mese - gyerekek!
Megdöbbenve olvasom, hallom, hogy mennyi problémát okoz a mai világban a gyerekek irányítás nélküli tévézése. Kapkodom a fejem, hogy a gyerekek - az egész picitől a majdnem felnőttig - mi mindent vesznek át az általuk megnézett és valóságosnak vélt... »


Tartósbeteg gyermek nevelésének nehézségei
Beteg gyermeket nevelő szülők és nehézségeik. Az ide tartozó betegségek, állapotok zöme összetett, akár több szervet érinthet és többféle ellátást igényel. Ezért sokszor érezzük magukat egyedül, míg meg nem találjuk a sorstársainkat és a hozzáértő szakembereket. »

Az igazi szeretet
A lányomról szeretnék elmondani egy történetet, ami engem nagyon meghatott, és azóta másképp nézek Rá. Történet szeretetről, az odafigyelésről a "nemodafigyelésről". 11 és fél éves, és nagyon jól sikerült. »

Ajándék?!
Egy ismerősöm mesélte régebben, hogy kislányának mindig visz valami ajándékot, amikor érte megy az oviba. Eleinte csak egy csokikát, később Kinder tojást, de egy idő után az édesség már nem volt elég. Plüssállatka, apró játék nélkül szegény anyuka már nem mert... »

Forog a Föld...!
Alig várjuk, hogy megszülessenek...mikor megszülettek alig várjuk az első nevetésüket. Ezt követően már az első lépésekre, majd pedig a szavakra gerjedünk, hiszen ŐK minden napra hoznak magukkal valami szívmelengetően, könnyfakasztóan újat, vidámat, feledhetetlent.... »

Gyakori nyári gyermekbalesetek, és az elsősegélynyújtó feladatai
Itt a nyár, a vakáció, a játszóterezés, strandolás és kirándulások ideje. Sajnos ilyenkor még gyakoribbak a gyermekbalesetek. Ezekről írtam le néhány fontos gondolatot. Mit is tegyünk, ha egy kisgyermeket esetleg felnőttet baleset ér. »

Utolsó év az oviban
Most készülünk fel az óvodába menetel utolsó hónapjaira, ami kicsit furcsa lassan hiszen harmadik éve már, hogy minden nap oda vezet az utunk. Megállás nélkül néhány kihagyással.Na,de még mindig szorongással kel fel, ha mennie kell mint annak idején az első... »

(sz)ÓDA a tévéhez /avagy higítsd amíg bírod/
Nemrég túlestem életem és szülőségem első szülői értekezletén a óvodában. Nagy élmény volt (de tényleg) a kicsi széken kuporogva, laza körben ülve az óvónéniket hallgatni élénk figyelemmel. De most nem ez a lényeg. A menetrendszerű beszámolókat követő kötetlen... »

Szülő és gyermek között lévő bensőséges érzelmi kapcsolat
Ma nincs szükség arra, hogy a szülő maga tanítsa gyermekét írni-olvasni, számolni. Minden gyermek számára bíztosítva van az iskolai tanulás lehetősége. Arra azonban most is szükség van, hogy a szülő segítse gyermeke iskolára való felkészítését. Ez a tevékenység... »

Minden jog fenntartva © 2024, www.anyalettem.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) anyalettem.hu | WebMinute Kft.