Egyebek az anyaságról

Gyereked született...
Vajon tudjuk hogyan változik meg az életünk kisbabánk születése után? Mire vannak a szülők legkevésbé felkészülve? Néha úgy érzed, hogy Úúúristen, ennek soha nem lesz vége? Lelkiismeret-furdalásod van a gondolataid miatt? Semmi vész! Csak el kell fogadnod, hogy... »

Hová tűntek a Vackorkáim?
Mindig is vágytam gyerekekre. Tudtam, éreztem, hogy jó anya leszek. Soha nem bújtam a könyveket, nem olvastam szakirodalmat, egyszerűen csak éreztem…Tudtam mikor éhesek, mikor fáznak, mindig velem voltak, de ha kellett hagytam őket magányosan felfedezni a... »


Nincs időm szülés utáni depresszióra
Mindig igyekeztem jó feleség lenni, minden téren meg akartam felelni férjemnek, mert megérdemli. Különb akartam lenni a körülöttünk élő elégedetlen nyafogós, feleségektől. Azért írom le a történetemet, mert sok olyan cikket olvastam mostanában, amiben sírnak,... »

Lányos anya lettem
Körülbelül hat éves lehettem, amikor megörököltem nővérem Mari névre hallgató méretarányos csecsemő-babáját, és lelkesen lóbálva a kezemben elkezdtem Dezsőkének hívni. Ugyanis szentül meg voltam győződve róla, hogy nekem - ha valaha is lesz gyerekem - csakis fiam lehet. »

Tökéletes anya, nő, feleség!
Azért gondoltam, hogy megírom ezt a cikket, mert a sógornőm volt olyan kedves megjegyezni, hogy szalad a ház, teljesen elhanyagoltam magam és különben is líg-lóg rajtam minden, ha meg akarom tartani a férjemet, sürgősen változtassak ezen! »

Két kis csoda
A mi kis életünk nem épp úgy kezdődött, mint egy mese. Hiányoztak a tervezgetések, csak úgy jött, de így kellett, hogy legyen, semmit sem bántam meg... Két tizenéves fiatal nem a gyermektervezésen töri még a fejét, de ha már így alakult, hát vállaltuk. »

Anyapara
Mostanában egyre többször gondolok rá, hogy milyen lesz majd az életünk, ha a kisebb fiam is közösségbe kerül, és véget ér az éjjel-nappal együtt töltött időszakunk. Várom is, de félek is picit a jövőtől. »

Történetünk
Párommal, gyermekeim édesapjával az interneten ismerkedtünk meg. Pár hónapos beszélgetés után úgy döntöttünk találkozunk. A találkozásunk után nem egész egy évvel megszülettek az ikrek: Anikó és Kitti. Bár nem hiszek az internetes szerelemben, életem legjobb döntését hoztam. »

Hogyan szültek ősanyáink?
A mai civilizált világban nagyon nehéz megérteni nem is annyira feledésbe merült őseink életét, s ezzel együtt szaporodási szokásaikat is. Ha jobban belegondolunk, csupán 100 évvel ezelőtt mennyi minden nem állt rendelkezésre, ami nekünk ma természetszerű. »

Gondolatok a Down körül...
Sok a "miért"! Nem velünk történt, de mellettünk! Nem közvetlen érint, de közvetve igen! Három gyerekem van, egészségesek...mázli? Hol a 21. századi tudomány? Mindig a természet az erősebb, mindig ő győz! Nehéz, ezért kiírom magamból! »

Minden jog fenntartva © 2024, www.anyalettem.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) anyalettem.hu | WebMinute Kft.