Egyebek az anyaságról

❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
Mit vegyünk a babának, és hogyan neveljük?
Magamról annyit, hogy egy csodaszép, 2 hónapos kislány anyukája vagyok. Ugye első baba és az ember mindig fél, hogy nehogy rosszul csináljon valamit, hisz egy kis életért vagyunk felelősek. Két dolog késztetett arra, hogy megírjam ezt a cikket. »

"A baba csak biztos helyre születhet!"
"A baba csak biztos helyre születhet!" – mondják sokan, csak azt a biztonságos időt nem szabad kivárni, mert SOHA nem érkezik el. Azt mondják, ha megismersz valakit, akkor tudod, milyen ember, pedig ez egyáltalán nem így van. Az embert az élete során... »


Szülés utáni érzéseink
Baby blues vagy gyermekágyi depresszió? Bizonyára mindenki látott már olyan filmet, ahol az anyuka a szülés után nem sokkal, az egy ágyas, csupa fény kórteremben, kisminkelve, széles mosollyal az arcán tartja karjában az újszülöttet, míg a családtagok nagy... »

Baba nélkül...
Nem is tudom, talán jobb így, ha leírom még frissen a dolgokat, az érzelmeket, amiket nem hittem, hogy átélek. Volt aki írta, na jön még egy cikk, igen gondoltam rá, hogy megírom Gréta baba születését, ha itt az ideje, de sajnos ezt már nem tehetem... »

Mi az ideális gyermekvállalás ideje, avagy örök harc a tökéletes élet után?
Manapság sajnos elítélik azokat a fiatal, 18-20 éves lányokat, akik saját akaratukból vállalnak ilyen „korán” gyermeket. Mi állhat ennek a szemléletnek a hátterében? Vajon mindent rá szabad fogni a gazdasági helyzetre? Vajon meg kell várni, hogy... »

Van egy Angyal, aki vigyáz ránk
El lehet-e képzelni fájdalmasabb dolgot annál, mint hogy a szülő veszítse el gyermekét? Mégis a nagy fájdalom ellenére mosolyogni kell, ünnepelni, mikor Szenteste a karácsonyfa alatt állsz, hiszen ott egy másik gyermek, akinek továbbra is szüksége van ránk, szülőkre... »

Az én őrült családom...
Tegnap sokat beszélgettünk nagyfiammal. Ült a háromlábú "billegősszéken" és mesélt. Ahogy néztem, úgy elkezdett fájni odabent az a hülye ketyegőm, de úgy... Sietve pisilésre hivatkoztam, s berongyoltam a wc-be kibőgni magam. Két hónapja már nincsenek éjszakákba... »

Amikor kimondják a kegyetlen végszót: nem lehet több gyerekünk...
Van két csodaszép lányom..nem vágytam harmadik gyerekre, de a párom szeretett volna még egy kis tököst a lányok mellé. Nekem van egy nagylányom, a páromnak is van egy nagylánya, aki nem velünk él, van egy közös bébink, egy kislány, és két hetente van egy... »

A meg nem írt levél
Drága kislányom! E levelet emlékül írom neked. Életed során mikor újból és újból kézbe veszed majd, tudom, mindig más szemszögből fogod értelmezni, míg felnőtt fejjel eljutsz oda, amiért megírtam: hogy erőt meríthess, vigasztalódj, megbocsáss - ha van miért – és hogy emlékezz. »

Hogyan NE legyünk tökéletes anyák
Anyának lenni (na, most idebiggyeszthetnék néhány elcsépelt jelzőt, magasztos, csodálatos stb.), és ezeken kívül – nem tudom, ki hogyan van vele – baromi fárasztó dolog. Ezt nem nagyon reklámozzák, talán a további népességcsökkenés elkerülésének... »

❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
Minden jog fenntartva © 2024, www.anyalettem.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) anyalettem.hu | WebMinute Kft.