Egyebek az anyaságról

❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯
Munka és család
Mi nők szeretünk bizonyítani. Szeretjük megmutatni a világnak, hogy mindig mindenhol helyt tudunk állni, vagyunk olyan belevalóak, mint a férfiak. Éppen emiatt alakult ki a férfiak szemében, hogy egy nő képes egyszerre karriert építeni és családot vezetni. De tényleg így van? »

Amit senki sem mond el az anyaságról
Nem panaszkodás, megbánás, pusztán a tények felvázolása. Amit senki sem említ az anyasággal kapcsolatban: nem fenékig tejfel! Sok türelmet és lemondást igényel. 2008 februárjában estem teherbe. Azt hittem, ennél csodálatosabb dolog nincs is a földön! »


A keserűségből, fájdalomból tanultam….
A keserű gyermekkor megtanított arra, hogy tudjak megbocsájtani és ezáltal még jobban szeretni. Nálam érvényes a mondás: ha megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel... Vannak, akik gonosznak születnek, de ők is emberek. »

Sorsom II.
Ami másnak öröm, az nekem a legnagyobb fájdalom, amit egy anya megélhet. Folytatom a történetem... Megszületett a legnagyobb csoda, ami a világon létezik, a gyermek. Számomra hihetetlen, hogy egy pici valamiből, gyermek lesz. »

Játszótéri akadálypályák
A játszótéri tapasztalataimról szeretnék néhány szót ejteni, ami enyhén szólva is kiábrándító. Nem a helyről, inkább a társadalmi részéről beszélek. És arról, hogy figyeljünk oda gyerekeinkre minden tekintetben, tanuljunk egy kis illemet, mert ez a játszóterekről... »

Babák, akikre sokat várnak és akiket nem várnak...
Egy kisbaba mindenki számára a legnagyobb boldogság, elmondani nem lehet azt a boldogságot, amikor végre a várva várt baba megérkezik, akár sok év próbálkozás után, de egészségesen, gyönyörűen megszületik. »

Anya, nő és feleség egy személyben
Kétgyerekes anyaként és pszichopedagógusként azt gondoltam, nekem minden szuper jól fog menni a gyerekekkel, aztán amikor egy papírra a nevem mellé felkerült a gyes-neurózis diagnózis, eldöntöttem, hogy kimászom ebből. Most jól vagyok, és a szakmám segítségével... »

Ha elölről kezdeném a gyermeknevelést...
Diane Loomans sorait idézném nektek, gondolatébresztő céllal... »

Hétköznapi történet
A gyermeknevelés iskolája. Gyakran halljuk manapság azt, hogy a gyermekvállalás milyen sok áldozattal jár. Ez valószínűleg így is van, ám sokan ilyenkor csak az anyagiakra gondolnak. Pedig lehet szerény anyagi körülmények között is szeretetben nevelni... »

Anyák napja...
Május első vasárnapja Anyák napja! Mennyi minden fér bele ebbe a két szóba...öröm, bánat, szeretet, várakozás...S hányféleképpen lehet megélni ezt a napot...Gyerekként, magunk készítette ajándékkal a kezünkben, anyaként, zsebkendőt szorongatva az ünnepségen,... »

❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯
Minden jog fenntartva © 2024, www.anyalettem.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) anyalettem.hu | WebMinute Kft.